25n
25N
25N

Ribó reitera que es treballa perquè el llegat de Blasco Ibáñez romanga a València i la seua figura es potencie

Ribó reitera que es treballa perquè el llegat de Blasco Ibáñez romanga a València i la seua figura es potencie
16/01/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat aquest dimecres que des de l’Ajuntament es treballa perquè el llegat de l’escriptor i polític valencià Vicente Blasco Ibáñez romanga en aquesta ciutat i perquè la seua figura “siga cada vegada més realçada”, “molt potenciada” i “molt respectada”.

“Està a València i treballarem perquè siga a València”, ha afirmat el primer edil respecte al manteniment dels fons a la Casa-Museu de l’autor situada a la Malva-rosa. Així mateix, ha insistit que el consistori treballarà “coordinadament amb altres institucions, entre les quals està la Generalitat”, perquè així siga.

Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera, en declaracions als mitjans de comunicació, després de participar en la presentació del reinici de les obres de la Línia 10 de Metrovalencia, preguntat per les negociacions amb el Centre d’Estudis Fundació Vicente Blasco Ibáñez sobre el llegat de l’escriptor i la participació de la Generalitat en aquest procés.

El responsable municipal ha assenyalat que es continua treballant en aquest assumpte “sense massa publicitat” i amb la intenció que els fons es mantinguen en la capital valenciana. Joan Ribó ha demanat “una mica de calma” i ha recordat que la signatura de l’anterior conveni subscrit entre l’Ajuntament i la citada fundació, ara vençut, “va costar bastant”.

“Estem treballant en aquest tema. Estem treballant perquè ens sembla molt important que la figura de Blasco Ibáñez estiga a València i siga a més cada vegada més realçada”, ha exposat l’alcalde. “Volem que la figura de Blasco Ibáñez siga una figura molt potenciada i molt respectada a la ciutat”, ha agregat.

En aquest punt, Ribó ha ressaltat la participació del consistori en les activitats fetes amb motiu de l’Any Blasco Ibáñez a través d’iniciatives com “l’edició de llibres” o “la realització de conferències”.

Al seu torn, ha confiat a aconseguir un nou acord respecte al llegat i ha indicat que la intenció és que “isca tan bé com siga possible” encara que ha recordat que hi ha qüestions jurídiques que s’han de tindre en compte. “Hi ha coses que no podem fer. Els temes jurídics són els temes jurídics”, ha dit, després del que ha demanat “confiança” perquè aquest tema “l’arreglarem”.

OFERIMENT DE BURJASSOT

D’altra banda, preguntat per l’oferiment de l’Ajuntament de Burjassot per a albergar el llegat de Vicente Blasco Ibáñez davant la possibilitat que la falta d’acord amb el consistori de València porte a traslladar els fons fora de la Comunitat Valenciana, Joan Ribó s’ha mostrat “segur” que hi haurà “altres municipis” que podrien mostrar la mateixa disposició.

Després d’això, el primer edil ha insistit en la conveniència que les peces de l’autor romanguen en la capital valenciana. “La situació està a València i treballarem perquè siga a València. I treballarem també coordinadament amb altres institucions entre les quals està la Generalitat”, ha declarat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × dos =

bombers
CCCC
bombers