25n
25N
25N

Ribó sobre el nou frau de l'EMT: "El responsable s'ha compromés a pagar. No té més importància"

Ribó sobre el nou frau de l'EMT: "El responsable s'ha compromés a pagar. No té més importància"
19/02/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha indicat aquest dimecres, respecte al nou frau detectat en l’Empresa Municipal de Transports (EMT) en suplantar-se la identitat d’un treballador per a cobrar una nòmina, que “el responsable s’ha compromés a pagar” i que aquest assumpte “no té més importància”. Així mateix, ha dit que és un tema que “s’ha tractat jurídicament” i ha ressaltat que quan es va conéixer el succeït “es van reforçar els mecanismes perquè no es poguera repetir”.

Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa de presentació de l’Estratègia Urbana València 2030, preguntat per aquest assumpte després de conéixer-se que l’EMT va portar l’any passat al jutjat la suplantació de la identitat d’un dels seus empleats per part d’una persona per a cobrar una nòmina del mes de setembre.

Aquest fet es va produir en el mateix mes en què es va registrar el frau de quatre milions d’euros en l’empresa, que investiga el Jutjat d’Instrucció número 18 de València.

El mes de setembre passat una persona es va fer passar per un treballador de l’EMT per a canviar el compte bancari en la qual rebia la nòmina. Davant aqueixa petició, el responsable del departament “es va saltar, de manera puntual, els mecanismes de control de canvi de compte bancari”, que consisteixen en el fet que qualsevol modificació s’ha de realitzar a través de la intranet de l’empresa.

Aquesta persona va admetre el seu error i va reposar la quantitat defraudada, que ascendia a uns 3.000 euros. En tractar-se d’un “error humà”, segons han apuntat des de l’EMT, es van adoptar mesures “en l’àmbit intern” i l’empresa “va reforçar” el control a l’hora de realitzar un canvi de compte bancari per als empleats.

“Sí, tinc informació. La informació és molt senzilla: algú en l’EMT va fer un canvi de compte corrent i aqueix era fraudulent”, ha respost Joan Ribó, que ha subratllat que aquest tema “s’ha tractat jurídicament”.

“EL QUE HAURIA DE FER TOTHOM”

“No es va fer pel procediment normal i per això el responsable ha hagut de pagar o s’ha compromés a pagar el frau, un mes de pagament d’un treballador”, ha comentat el primer edil, que ha agregat que aqueixes coses passen i que no li dóna “més importància”. “Això passa i crec que no té més importància. No li done més importància”, ha exposat.

Ribó ha insistit que quan es va descobrir aqueix frau “es van reforçar els mecanismes perquè no es poguera repetir” i ha reiterat que la persona que el va possibilitar “s’ha compromés a fer el pagament corresponent i s’ha responsabilitzat d’aquest”. Després d’això, ha indicat que això “és el que hauria de fer tothom”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus