25n
25N
25N

Ribó signa el conveni per al desmantellament de les gasolineres del Parterre i el carrer Xàtiva

Ribó: «L’assumpció de competències sancionadores sobre espectacles i establiments farà de València una ciutat més respectuosa amb les normes de convivència»

Carles Desfilis

Ribó signa el conveni per al desmantellament de les gasolineres del Parterre i el carrer Xàtiva
13/05/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha expressat la seua satisfacció després de la signatura, aquest matí en alcaldia, d’un acord amb l’empresa REPSOL pel qual l’Ajuntament de València es compromet a facilitar el desmantellament i trasllat de dues estacions de servei que funcionen des de fa dècades en el centre històric, concretament en la plaça Alfons el Magnànim i al carrer Xàtiva, però en unes condicions que disten àmpliament de les que l’anterior govern municipal va acordar en 2014. Es traslladen dos i s’obri només una, en el Bulevard Sud, en terreny adquirit per la pròpia empresa i no en sòl públic.

El trasllat no es farà a sòl públic situat en un cas en l’Avinguda de Tarongers i en l’altre en l’Avinguda Antonio Ferrandis, com es contemplava llavors, sinó a un únic emplaçament en el Bulevard Sud, en un terreny adquirit per REPSOL per a situar una sola estació de servei. «No ens semblava raonable que les noves gasolineres se situaren en sòl públic, i als veïns de les zones afectades tampoc. El trasllat d’aquestes dues gasolineres del Centre Històric i la ubicació d’una sola en el Bulevard Sud em sembla un final feliç. Es traslladen les dues gasolineres actuals però es permet obrir una sola en el terreny propietat de l’empresa».

En opinió de Ribó, el conveni signat suposa «un bon acord per a la ciutat, després d’haver trobat un espai per a la nova ubicació que satisfà tant a l’empresa com a la regidoria de Mobilitat», ha assenyalat l’alcalde després de puntualitzar que «la millor ubicació per a una gasolinera no era al costat d’un arbre monumental ni tampoc al costat d’un institut d’ensenyament secundari».

El regidor d’Ocupació de la Via Pública, Carlos Galiana, ha explicat que a partir d’ara s’obri un termini de tres mesos per a elaborar i presentar un projecte de trasllat que «haurem d’estudiar i treballar abans de començar el desmantellament, trasllat i sanejament del subsòl ocupat durant dècades per les dues estacions de servei». Respecte a la gasolinera situada en Guillem de Castro, al costat de les Torres de Quart, Ribó i Galiana han coincidit que «serà la següent», després d’entaular negociacions sobre aquest tema amb l’empresa propietària, que també és REPSOL. «Aquestes dues eren les més urgents, però la de les Torres de Quart tampoc ens agrada la seua ubicació», ha assenyalat Joan Ribó.

COMPETÈNCIA SANCIONADORA

Després de la publicació oficial del traspàs de competències per a l’execució de les sancions greus i molt greus, de la Generalitat a l’Ajuntament, l’alcalde Joan Ribó, ha assenyalat que aquesta cessió de competències sancionadores permetrà posar fi a una situació d’irregularitat en el compliment de les normes i permetrà que «a partir d’ara les sancions es complisquen, i això repercutirà que els veïns puguen gaudir del descans. Volem que València siga una ciutat apta per a l’oci, però també respectuosa amb les normes de convivència».

«És una competència que havíem demanat reiteradament i s’havia retardat la seua cessió. Per tant no podem sinó mostrar-nos satisfets que per fi la Generalitat cedisca a l’Ajuntament aquesta competència sancionadora per a infraccions de caràcter greu o molt greus en espectacles i establiments públics», ha afirmat l’alcalde Joan Ribó com a resposta un periodista. El regidor Carlos Galiana ha recordat que aquesta cessió de competències estava pendent des de fa 8 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 5 =