caixa popular

Ribó i Ferran Adrià aposten perquè València siga un referent internacional permanent en alimentació saludable

Ribó i Ferran Adrià aposten perquè València siga un referent internacional permanent en alimentació saludable
03/10/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, i un dels millors xefs del món, Ferran Adrià, han coincidit aquest matí en l’objectiu que la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible que ostenta la nostra ciutat es perllongue més enllà de 2017 amb l’objectiu- ja anunciat per Ribó en el Debat sobre l’Estat de la Ciutat- que es convertisca de forma permanent en un referent internacional respecte a l’alimentació saludable i sostenible. Adrià ha afirmat que ser Capital Mundial de l’Alimentació “és una gran oportunitat per a València, i tots els valencians hauríeu d’apostar perquè la ciutat fóra la seu permanent i la capitalitat es perllongara molt més enllà d’enguany”.

En l’acte que aquest matí ha tingut lloc en el Mercat Central i que ha servit de presentació de la Primera Setmana de l’Alimentació Saludable, que aquesta vesprada comença en l’Ateneu Mercantil, Ribó ha agraït la presència del prestigiós xef i ha destacat “la importància que Ferran Adrià es trobe hui amb nosaltres per a celebrar la Capitalitat Mundial de l’Alimentació i solament uns dies abans de la cimera de ciutats que tindrem el 19, 20 i 21 pròxims”. Ha afegit que la cimera sobre l’Alimentació “és un repte en el qual hem d’analitzar tot el que hem fet i tot el que ha passat, però en el qual també hem de projectar-nos cap al futur. Ja vaig plantejar en el Debat sobre l’Estat de la Ciutat la necessitat que València es convertisca de forma permanent en un referent internacional respecte a l’alimentació saludable i l’alimentació sostenible. És un treball molt important per a tota la ciutat, i molt important també en l’àmbit econòmic.”

“Si no hi ha coneixement, no comprenem, i si no comprenem passa el que passa en general en la societat. Estem en un moment de tanta informació, en el qual ser Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible és una gran oportunitat per a València, i tots els valencians i valencianes hauríeu d’apostar perquè la ciutat en fóra la seu permanent, perquè la Capitalitat es perllongue molt més enllà d’enguany i la vostra ciutat continue sent la seu de l’alimentació i de la salut.”, ha afirmat Ferran Adrià.

El prestigiós xef ha insistit que “l’alimentació és un assumpte importantíssim a escala econòmica, d’educació i de formació, i en la necessitat que tots els actors implicats actuen junts. Si no hi ha coneixement, no hi ha comprensió. Si un no té coneixement, no és lliure per a alimentar-se. Existeix una necessitat de divulgar la cultura de l’alimentació en la qual les noves tecnologies poden jugar un paper revolucionari”.

“Els milers de milions d’euros que ens podríem estalviar si tinguérem una bona educació en relació a la salut alimentària. Seria increïble”, ha assegurat Adrià, que s’ha referit també al fet que “l’alimentació serveix com un motor de comunicació entre els pares i els fills”, i s’ha referit al fet que els programes de televisió de cuina siguen més vistos, ja que el futbol: “no és una moda sinó alguna cosa consolidada. Estem davant d’una revolució”.

Ribó ha recordat que aquest és el mes “culminant” des que València va ser triada “per la FAO i 50 ciutats de tot el món per a ser Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, i no va ser una casualitat La ciutat té una història molt bona quant a l’alimentació, amb una horta amb una gran capacitat de producció i uns mitjans de distribució i comercialització entre els quals aquest Mercat Central seria la catedral”.

“Després de la cimera de Ciutats i de la Capitalitat Mundial volem continuar, no volem que la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible haja sigut un castell de focs artificials. Volem tirar avant un programa d’alimentació a tres o quatre anys que incloga distribució, formació, sostenibilitat, que tinga dimensió internacional i la col·laboració dels organismes internacionals. Eixe és el nostre projecte que li dóna a la ciutat un tarannà molt positiu i que també incideix d’una forma directa en una part importantíssima de l’economia de la nostra ciutat i el nostre país”, ha dit l’alcalde.

UNA APOSTA DE TOTS ELS VALENCIANS I VALENCIANES

El regidor dels Mercats, Carlos Galiana ha presentat l’acte del qual han sigut partícips els venedors i clients del Mercat Central, que Galiana ha definit com “el millor rebost d’Europa”, després de donar la benvinguda a Adrià i abans que Joan Ribó haja assegurat “compartir plenament la idea que hui ha llançat Ferran Adrià”, a més d’agrair-li les seues paraules sobre eixa continuïtat del protagonisme internacional de València en l’àmbit de l’alimentació i la salut. “Hi ha coses en les quals ja estem treballant i altres que hem d’acabar de polir . Hem de parlar amb la FAO i altres organitzacions internacionals, però el camí ja l’hem iniciat en eixa direcció”, ha assenyalat Joan Ribó.

Més tard, en un acte en el qual també ha pres breument la paraula el director d’Administracions Públiques de Telefònica a la Comunitat Valenciana, José Manuel Plaza, l’alcalde de València ha assenyalat que “construir un sistema alimentari sostenible vol dir parlar de moltes coses: avançar en l’aspecte de les dietes saludables, en l’educació de tots els sectors, des dels xiquets fins a les persones majors, en l’alimentació de proximitat, en els sistemes més ecològics possibles, l’alimentació de temporada, en relació amb alguna cosa tan important com el canvi climàtic, la sostenibilitat o el treball contra el balafiament d’aliments.”

En el Mercat Central, i davant un dels referents de la més alta cuina internacional, Joan Ribó ha insistit que “a València tenim moltes coses per compartir, molt treball que fer en l’àmbit de l’alimentació i la salut. Venim des de lluny i volem anar més lluny encara, i la Capitalitat Mundial és un punt de partida per a tirar avant i per a recordar tot el bé que tenim, com el Tribunal de les Aigües, la Tira de Comptar o aquest Mercat Central”. Ha afegit que de la mateixa manera que es promociona la música popular i la gran música, l’esport de base i el dels grans clubs de la ciutat, volem ensenyar com els cuiners d’elit i els cuiners de base aposten per l’alimentació sostenible i de proximitat”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats