25n
25N
25N

Ribó considera el cessament del gerent d'EMT una "decisió dolorosa" i la vincula amb el frau de 4 milions

Ribó considera el cessament del gerent d'EMT una "decisió dolorosa" i la vincula amb el frau de 4 milions
01/10/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha considerat aquest dijous una “decisió dolorosa” el cessament del gerent de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de la ciutat, Josep Enric García, i ha ressaltat el “treball, molt positiu”, que ha desenvolupat al capdavant d’aquesta companyia. Ha afegit que lamenta “profundament” eixa destitució, que ha vinculat amb el frau de 4 milions detectat en l’entitat i amb la comissió d’investigació oberta per aquest fet.

“Sabia que això s’anava a produir però ho lamente profundament perquè aquest gerent ha sigut molt bon gerent i ha tret l’EMT de la situació en la qual la trobem” en 2015, ha asseverat el primer edil sobre l’eixida de García.

Ribó ha relacionat eixa mesura i l’inici d’una “nova etapa” en aquesta entitat amb l’estafa detectada l’any passat en les arques de l’empresa encara que el seu president i regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, la desvinculara ahir de la comissió d’investigació oberta a partir d’aquest robatori i de les conclusions que ha elaborat sobre aquest tema aquest òrgan i que es coneixeran prompte.

“El tema del frau ha originat la necessitat de començar una nova època”, ha plantejat el primer, que s’ha pronunciat d’aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació després de les reunions que ha mantingut aquesta jornada amb diferents col·lectius i amb la Confederació Hidrogràfica de Xúquer (CHJ) en ser preguntat pel cessament del gerent de l’EMT.

“El treball d’aquest gerent ha sigut un treball molt positiu. Segurament, ha comés un error, fiar-se d’una persona, d’una directiva amb 30 anys d’experiència i fiar-se d’una entitat bancària”, ha manifestat l’alcalde respecte a la cap d’Administració de l’EMT acomiadada a partir del frau i de CaixaBank, l’entitat bancària a través de la qual es van fer les transferències de l’estafa.

Joan Ribó ha considerat que “eixe error, d’alguna manera, és el que implica la necessitat de fer un canvi d’època” en l’EMT i comporta “un canvi de gerència”, ha agregat en eixe sentit. Ha apuntat que “la destitució” de García ha sigut “una decisió del company Grezzi, que és el responsable” de la companyia i de la mobilitat a la ciutat.

“Per a mi és una decisió dolorosa. Ho he de dir amb moltíssima claredat”, ha indicat el responsable municipal, que ha assenyalat que entén “perfectament” que “es vulga començar una nova etapa” en l’entitat.

Després d’això, ha repetit la seua voluntat de “reivindicar tot el treball” fet per Josep Enric Alemany en l’Empresa Municipal de Transports. Referent a això, Joan Ribó ha asseverat que “l’EMT que ell deixa és molt diferent de la que hi havia quan ell va arribar” a la seua direcció fa cinc anys.

“Recorde quan Montoro –l’exministre d’Hisenda amb el PP, Cristóbal Montoro– deia que es dissolguera aquesta empresa perquè era insolvent pràcticament. L’edat mitjana dels autobusos s’ha reduït d’una forma molt important. En aquest període el nombre de persones que ha tingut l’EMT ha crescut d’una manera molt important”, ha declarat.

Igualment, l’alcalde de València ha ressaltat que la companyia “ha tingut premis” i ha sigut, segons “l’últim Baròmetre que va fer l’Ajuntament, el servei millor valorat per part dels ciutadans”.

RECUPERAR ELS DINERS

Preguntats per si amb la destitució de Josep Enric García acaba “la crisi” oberta en el si de l’EMT, Ribó ha respost que aquesta s’acabarà “el dia que recuperem els diners” defraudats. Ha assegurat que des de la companyia i des de l’Ajuntament es continua “treballant en eixa direcció”, per a recuperar els 4 milions d’euros.

Així mateix, preguntat pel fet que el cessament es duu a terme un any després de detectar-se l’estafa, el primer edil ha assenyalat que eixe és “un element que és una mica casualitat”. “Estem veient com s’estan desenvolupant les coses. Jo tenia informació que anava a ocórrer” però “que siga un any crec que és una cosa que podia haver-se donat en onze mesos, en tretze mesos”, ha asseverat.

Joan Ribó ha repetit, a continuació, que “té a veure amb la comissió d’investigació perquè es posarà fi” a aquest òrgan. “No té més importància. El tema és començar una nova època. Una nova època, normalment, es comença amb una persona diferent. Crec que el tema del frau ha originat la necessitat de començar una nova època”, ha plantejat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 9 =

bombers