25n
Orgull
Orgull

Ribó avança que la peatonalització de la Plaça de l'Ajuntament "serà prompte" en aquesta legislatura

E.P

Ribó avança que la peatonalització de la Plaça de l'Ajuntament "serà prompte" en aquesta legislatura
06/09/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha avançat aquest divendres que la conversió en zona de vianants de la Plaça de l’Ajuntament s’escometrà “molt prompte” en aquesta legislatura, alguna cosa que li omple de “profunda satisfacció”.

El primer edil –que ha realitzat aquestes declaracions, després de reunir-se amb la vídua del cineasta Bigas Lluna, Celia Orós, i el director del projecte ‘L’ull que mira a Bigas Lluna’ Xavier Martorell– ha recordat que la conversió en zona de vianants de la plaça forma part dels Acords del Rialto, el pacte que va donar lloc al govern municipal que conformen Compromís i PSPV.

Primer arrancarà la fase de peatonalització de la Plaça, seguida de la fase de reurbanització. Segons ha explicat, la conversió en zona per als vianants estarà guiada per una política de canvi en la mobilitat i de recuperació de l’espai públic “amable i accessible” que donarà prioritat a les persones que caminen i al transport públic, mentre que la segona fase, la de reurbanització, seguirà les pautes marcades per la ciutadania, a partir del procés participatiu que s’ha de començar.

Per a Ribó, “València ha de ser una capital moderna i la mobilitat en aquests moments passa per obrir espais per a les persones que caminen, per al transport públic, i per a la mobilitat sostenible, com la bicicleta”.

Així, s’ha mostrat convençut que la Plaça de l’Ajuntament serà una plaça de transport públic i mobilitat, de caminar i de bicicleta “prompte”, en aquesta legislatura, en una data s’anunciarà en el seu moment. Des de la “profunda satisfacció”, Ribó ha assegurat que el consistori avança “decididament” en un dels seus objectius: “fer de València una ciutat de places per a passejar”, alguna cosa que al seu torn implica la “fusió d’aspectes urbanístics i aspectes de mobilitat”, ha apuntat.

La Regidoria de Mobilitat Sostenible s’encarrega de la nova planta viària que es configurarà en la primera fase, i que incorporarà els criteris que han d’incloure els equips redactors dels projectes en concurs. Mentrestant, la Regidoria de Participació Ciutadana s’encarregarà del procés ciutadà de consultes que ha de possibilitar l’execució del projecte final a càrrec de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 7 =