caixa popular

Ribó atén les propostes de l'alumnat de la ciutat en el Ple Extraordinari Infantil

Ribó atén les propostes de l'alumnat de la ciutat en el Ple Extraordinari Infantil
29/11/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha rebut la representació de l’alumnat de la ciutat que ha participat en el Ple Extraordinari Infantil, que ha tingut lloc aquest matí a l’Hemicicle Municipal, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora. A més, l’acte ha estat presidit per la regidora d’Educació, María Oliver, acompanyada per altres membres de l’equip de govern. «Aquest tipus de democràcia participativa directa és una de les millors experiències que podem ensenyar a les xiquetes i als xiquets de la ciutat», ha assenyalat Oliver.

Hui s’ha celebrat el Ple de Xiquetes i Xiquets, on l’alcalde de València, Joan Ribó, ha rebut la representació de l’alumnat de la ciutat. A més, la regidora d’Educació, María Oliver, ha presidit l’acte en el qual s’ha acostat als escolars el funcionament de l’Ajuntament. La regidora ha assegurat que el consistori treballa en la «reivindicació de la ciutat com a entorn educatiu on tots i totes podem educar; no solament de majors a joves, sinó també al contrari».

«El Ple de Xiquetes i Xiquets és un dels actes més importants dins de la Setmana de la Ciutat Educadora, que té l’objectiu de millorar el funcionament de la nostra ciutat», ha argumentat Oliver. «Este ple és un acte participatiu on xiquets i xiquetes tenen la possibilitat de contactar directament amb els regidors, les regidores i l’alcalde, que és el que més il·lusió els fa», ha afegit.

Junt amb la regidora d’Educació, María Oliver, també han participat durant el ple el regidor d’Espai Públic i Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi; el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo; la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato; la regidora d’Igualtat, Polítiques Inclusives i Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano; la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano; i la regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau.

Durant la celebració de l’esdeveniment, l’alumnat ha estat representat pels col·legis públics Forn D’Alcedo, Villar Palasí, Arquitecte Santiago Calatrava, Professor Santiago Grisolía, l’institut Benicalap i l’associació AICO. Els portaveus d’aquestes entitats educatives han traslladat les seues propostes als diferents representants del govern local, entre les quals ha destacat la importància de la lluita contra la violència de gènere i el foment de tallers i activitats relacionades amb la consecució d’una societat igualitària dins de les aules.

Amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, l’Ajuntament està celebrant un conjunt d’activitats obertes a la ciutadania, que van començar el passat dissabte i que s’allargaran fins al 3 de desembre. L’objectiu d’aquestes jornades se centra a convertir la ciutat i l’espai urbà en un agent educador.

Aquesta vesprada es realitzaran diferents activitats per a tots els públics, entre les quals s’inclou un passeig per la València republicana. Durant tota la setmana, València acull diversos recorreguts amb perspectives de gènere, a més de sessions sobre alimentació saludable i sostenible, concursos de dibuix, vídeos musicals, exposicions i tallers.

València, ciutat membre de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, celebra per tercera vegada aquestes activitats, que exploren les possibilitats educatives de les ciutats, sota la concepció de l’educació com un procés continu que transgredeix els espais tradicionals.

El programa compta amb el lema ‘Teixint una xarxa de complicitats’, el qual va començar el passat dissabte en el marc de l’Igualment Fest, el festival per a la Igualtat i contra la Violència Masclista. Així mateix, el passat diumenge va tindre lloc un ral·li per a xiquets i xiquetes als jardins de Vivers, amb l’objectiu de descobrir la diversitat i riquesa biològica del parc.

València forma part de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, que té com principal objectiu atorgar una especial importància a la labor de les ciutats per a aconseguir una educació de qualitat per a tots els seus habitants. En aquest sentit, aquesta associació treballa junt amb els estats membres de les Nacions Unides, els governs locals, la Societat Civil, el sector privat i altres agents en la confecció de l’Agenda 2030 per a un Desenvolupament Sostenible.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =