25n
25N
25N

Ribó assegura que el proveïment d'aliments està "totalment garantit" a València

Ribó assegura que el proveïment d'aliments està "totalment garantit" a València
12/03/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que el proveïment d’aliments està “totalment garantit” des de Mercavalència i “no hi ha cap problema”, com amb el subministrament d’aigua, davant l’epidèmia del coronavirus.

L’Ajuntament de València ha acordat aquest dijous la suspensió de les activitats en la xarxa de biblioteques, poliesportius i centres de persones majors pel coronavirus, a més de convocar per a aquest divendres el consell escolar municipal.

La junta de protecció civil, amb representants d’Ajuntament, Generalitat i Delegació de Govern, ha activat el pla territorial d’emergències de València i ha designat al comité del Centre de Coordinació Municipal (Cecopal) per a la coordinació de les mesures entorn de l’epidèmia.

L’objectiu de les restriccions en els serveis d’afluència de públic, com a centres esportius o biblioteques, és intentar minimitzar les reunions de persones per a reduir les possibilitats de contagis, informa el consistori en un comunicat.

Aquesta crisi sanitària “està encara en fase de contenció a València”, ha remarcat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, cridant a la tranquil·litat i la col·laboració i garantint que atendran “totes les necessitats”. L’Ajuntament posa “totes les mesures, també econòmiques, perquè l’epidèmia no s’expandisca més, ni víricament ni econòmicament”.

D’altra banda, el comité de seguretat i salut i la taula general de negociació, reunits aquest dimecres en sessió extraordinària, va adoptar una sèrie de mesures a aplicar en els centres de treball municipals de València.

Les mesures extraordinàries són organitzatives i temporals, com l’assimilació a accident de treball dels períodes de baixa per aïllament o contagi de treballadors per la Covid-19.

Durant les vacances escolars de Falles, els funcionaris podran autoritzar, de manera temporal i personal, la modificació de l’horari fix en un màxim de dues hores per motius de conciliació familiar. També es posposen les activitats formatives de caràcter presencial i la celebració de proves selectives amb més de 125 participants, així com els viatges de treball.

En general, l’edil de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha destacat la unitat d’acció i la col·laboració dels sindicats per a garantir la salut i la seguretat dels treballadors municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + setze =