25n
25N
25N

Joan Ribó: "L'Alcaldia de la Nit servirà de mediació entre veïns, hostalers i, a més, per a garantir la seguretat en l'oci nocturn"

L’alcalde es reunirà amb les associacions d’hostaleria i oci nocturn per a trobar una solució enfront de la pandèmia

Foto: Alicia Alegre.

Joan Ribó: "L'Alcaldia de la Nit servirà de mediació entre veïns, hostalers i, a més, per a garantir la seguretat en l'oci nocturn"
28/07/2020 -

La postura de l’alcalde de València, Joan Ribó, enfront de l’oci nocturn fa un gir i es reunirà el dilluns pròxim amb els representants de les associacions de la Coordinadora d’Hostaleria dels Barris de València i de la Federació d’Oci Turisme i Joc (FOTUR) per a escoltar les diferents propostes que busquen donar solucions als possibles focus que es produïsquen en estos locals sense afonar l’economia. Entre les solucions més debatudes, la creació de l’Alcaldia de la Nit sembla una figura acceptada per totes les parts del conflicte.

Joan Ribó va rebre diferents propostes de les associacions a conseqüència de la seua petició a la Generalitat de tancar tot l’oci nocturn amb l’objectiu de minimitzar al màxim els possibles rebrots per la Covid-19 a la ciutat de València. Esta decisió, que ja es firme en Gandia, es baralla al llarg de tot el panorama espanyol i Ribó es va posicionar la passada setmana a favor d’un tancament preventiu. Finalment, Ximo Puig, President de la Generalitat, va aclarir que serien els experts i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública qui decidira el tancament dels espais. Uns dies després, l’alcalde de València ha volgut escoltar als màxims representants d’estes associacions per a “treballar tranquil·lament” sobre este tema, ha dit l’alcalde.

“Jo ja vaig traslladar al President de la Generalitat el que pensava i és ell el que ha de prendre les decisions. Ara bé, si podem ajudar-lo a prendre-la, per la nostra part ho farem. Per això parlarem amb els diferents representants de les associacions i debatrem al voltant de la figura d’un observador de la nit, o un alcalde o alcaldessa de la nit que ja existeix a altres ciutats perquè puga mitjançar entre hostalers i veïns, però que ara ha d’intervindre en un altre problema que és el compliment de les mesures que establisquen la seguretat i sanitat per a tothom”, ha destacat Ribó.

“Si nosaltres podem ajudar en este problema mitjantçant d’esta forma, nosaltres continuarem per este camí. Per això, hem donat prioritat a la qüestió i el mateix dilluns ens reunirem amb els principals afectats (cal recordar que el pròxim dijous i divendres tenim Ple i per tant, no podem reunir-nos abans)” ha recalcat. Per la seua part, ha volgut destacar la importància de trobar una solució: “Crec que és un tema que per desgràcia hem de parlar, perquè si veiem els mitjans de comunicació, hi ha un percentatge molt elevat de contagis i focus provocats a conseqüència de l’oci nocturn, i si podem disminuir-ho o acotar-ho serà bo per a tots”, ha sentenciat Joan Ribó.

Una figura que ja comptava amb el suport dels grups parlamentaris

El responsable de l’alcaldia de València ha volgut aclarir que la figura de l‘Alcaldia de la Nit ja comptava amb el suport de tots els grups parlamentaris l’any passat, ja que va ser aprovat per tots ells la passada legislatura. “Ara, que ha aparegut el factor Covid-19 ens adonem que és una figura encara més necessària i per tant, hem de parlar sobre això. Cal trobar una persona vàlida i establir les seues responsabilitats”. Joan Ribó ha insistit: “L’Alcaldia de la Nit és una figura de mediació entre veïns i persones de l’hostaleria però que ara a més, ha de mitjançar amb les condicions de seguretat imposades, per això es fa més imprescindible que mai”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − tres =