25n
25N
25N

Ribó anima a gaudir del gran dia dels valencians

Ribó anima a gaudir del gran dia dels valencians
07/10/2016 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha dirigit a tots els valencians i valencianes amb una crida a participar i gaudir d’una manera unida de la celebració del pròxim 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. El missatge de l’alcalde als veïns i veïnes s’ha distribuït per la ciutat en diferents formats: el tradicional ban municipal, cartells informatius, i un vídeo en el qual Joan Ribó es dirigeix directament als valencians i valencianes per a celebrar junts el 9 d’Octubre.

La invitació de l’alcalde s’efectua a través de diversos canals: al tradicional ban se suma enguany un vídeo, en el qual Joan Ribó es dirigeix directament als valencians per a fer-los partícips i protagonistes dels festejos.

En el vídeo, al que es pot accedir des de hui en la web municipal i a través de la xarxa youtube, l’alcalde subratlla en primer lloc el caràcter del poble valencià com “un poble de gent honrada, treballadora i emprenedora; un poble que cada dia s’esforça per tirar avant amb dignitat, a pesar de les dificultats”.

“I ho aconseguim –continua l’alcalde- fent gala de les nostres senyes d’identitat més preuades: la constància, l’esforç, l’estima per esta terra i la seua cultura, i la defensa de la democràcia com a espai de cohesió, germanor i futur per al nostre poble”. “Per això –afig el primer edil- este 9 d’octubre vull convidar-vos a totes i a tots a participar en la Processó Cívica del nostre dia. Valencians, valencianes tenim motius per a celebrar-nos com a poble: som fidels als nostres valors com a societat, fidels a un projecte de futur en pau, justícia i democràcia. I aquest 9 d’Octubre eixim al carrer a demostrar-ho en la Processó Cívica”.

“El 9 d’Octubre és, sobretot, una festa. I vull fer una crida a la participació dels valencians i valencianes en els actes commemoratius, lloc es tracta d’una festa de tots i de totes per a gaudir de la celebració del naixement de la nostra comunitat autònoma”. Joan Ribó s’ha dirigit així hui a la ciutadania, davant la celebració este diumenge del dia gran del poble valencià.

Este mateix esperit de celebració i de consciència col·lectiva de poble s’arreplega també en el Bàndol Municipal, en el qual es destaca “la constància d’una ciutadania incansable en la consecució d’un present i un futur millors”. Tal com assenyala l’alcalde, en el Bàndol, “res d’això serà possible si no tenim els instruments necessaris que ens permeten un autogovern sòlid, l’únic camí per a aconseguir el benestar que mereix la ciutadania en termes de protecció social, educació, sanitat o habitatge”.

valencians i valencianes som un Poble solidari, i alhora reivindicatiu, i per això, en una data tan emblemàtica com és el Nou d’Octubre, apostem conjuntament per tindre al nostre abast les eines que possibiliten una societat més justa. No hi ha autogovern possible sense un finançament adequat, de la mateixa manera que necessitem unes infraestructures òptimes que permeten que ens movem en el dinamisme amb què hem escrit la nostra història. És el nostre dret com a Poble.

 El nostre dret com a poble

“Els valencians i valencianes –continua el Bàndol Municipal- som un poble solidari, alhora reivindicatiu, i per això, en una data tan emblemàtica com és el Nou d’Octubre, apostem conjuntament per tindre al nostre abast les eines que possibiliten una societat més justa. No hi ha autogovern possible sense un finançament adequat, de la mateixa manera que necessitem unes infraestructures òptimes que permeten que ens movem en el dinamisme amb què hem escrit la nostra història. És el nostre dret com a Poble”.

El comunicat oficial de l’alcalde arreplega “l’orgull que podem mostrar gràcies a la nostra història, la nostra cultura i tradicions, els nostres paisatges. Són tots ells elements que ens fan únics. La nostra capacitat d’impulsar-los, estendre’ls i fins i tot exportar-los depén de la fortalesa i el grau de dinamisme que aconseguim com a societat”.

El bàndol conclou amb una crida de l’alcalde a participar en la Processó Cívica que recorrerà els carrers del centre de la ciutat el dia 9: “abracemnos com a Poble. Celebrem-nos. Reivindiquem-nos. Som una societat democràtica, madura, diversa, i el mateix respecte que oferim és el que reivindiquem. Ho expressarem fent gala de les nostres senyes d’identitat més preuades: la constància, l’esforç, l’estima per esta terra i la seua cultura i la defensa de la democràcia com a espai de cohesió, germanor i futur d’un Poble que cada dia s’esforça per tirar avant amb dignitat, a pesar de les dificultats. I ho aconseguirem”.

A més del missatge institucional en imatges i del bàndol municipal, des de la Regidoria de Cultura Festiva s’ha elaborat un cartell informatiu, obra de l’Equipe Menta i el dissenyador Xavi Calvo, que ja pot veure’s per diferents elements del mobiliari urbà.

Junta de seguretat

Finalment, este matí s’ha reunit en l’Ajuntament la Junta Local de Seguretat, presidida per l’alcalde, Joan Ribó, i en la qual ha pres parteix el Delegat del Govern, Juan Carlos Moragues. En la sessió s’han establit les pautes de treball entre les diferents administracions i cossos de seguretat, “sota la premissa –ha subratllat l’alcalde al final de la reunió- de garantir que totes les persones puguen assistir i gaudir amb tota normalitat i tranquil·litat d’aquest dia de celebració”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 3 =