25n
25N
25N

Ribó, a favor de participar en els actes commemoratius de la Constitució: "Visca, s'ha de dir amb molta força"

Ribó, a favor de participar en els actes commemoratius de la Constitució: "Visca, s'ha de dir amb molta força"
05/12/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha mostrat aquest dimecres a favor de participar en els actes commemoratius del 40 aniversari de la Constitució espanyola i ha destacat el “pas fonamental” que aquest document va suposar cap a la consecució de drets “individuals” i “socials” després de la dictadura franquista. Ha indicat que la Carta Magna de 1978 representa “un acord entre molts sectors en principi molt discordants entre ells” i ha considerat que “visca la Constitució s’ha de dir amb molta força”.

Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera, en declaracions als mitjans de comunicació, abans de presidir en l’Ajuntament de València l’acte en el qual s’ha llegit la Constitució al costat d’alumnes de col·legis municipals d’aquesta ciutat. “Crec que és un acte entranyable que té la voluntat de divulgar la Constitució entre la gent jove”, ha assenyalat.

El primer edil ha ressaltat que va treballar “en les campanyes de difusió” de la Carta Magna i ha afirmat, referent a açò, que els qui van treballar “per a l’arribada de les llibertats a Espanya sabem que la Constitució va ser un pas fonamental, un acord entre molts sectors en principi molt discordants entre ells”. Al seu torn, ha afirmat que els “fruits” d’aquest consens “són evidents” a Espanya, un país que, “per desgràcia, no havia gaudit de massa llibertat i èpoques de pau”.

“Per tant, visca la Constitució. S’ha de dir amb molta força”, ha manifestat Ribó. Després d’açò, preguntat per la decisió de representants de Compromís, la coalició a la qual pertany, d’absentar-se dels actes commemoratius del 40 aniversari de la Carta Magna per considerar que és un “text obsolet”, l’alcalde de València ha explicat que en aquesta formació “no tenim cap directiva en eixe sentit”.

“DURESA DE LA DICTADURA”

Joan Ribó ha assegurat que comprèn que “hi haja gent jove que tinga una posició diferent” respecte a la Constitució de 1978 però ha afirmat que ell es manté en la seua posició de defensa. “Segurament, si aquestes persones hagueren vist la duresa de la dictadura franquista i el pas que va suposar l’arribada de la Constitució no opinarien exactament el mateix que opinen”, ha argumentat.

Així, ha reiterat que “des de la visió dels qui treballem perquè vinguera la democràcia i perquè s’aprovara la Constitució” aquest text representa “un gran pas”. El responsable municipal ha agregat que aquest document “no és un text sagrat” sinó un text que ha de “donar passos” per a adaptar-se a l’actualitat.

“La Constitució preveu la seua modificació. Ha de donar passos per a adaptar-se a la realitat d’aquests moment”, ha defès. Per açò, ha declarat que “el dia que siga possible” s’haurà d'”arribar a un gran acord” i a un “consens bàsic” per a la seua modificació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =

CCCC
torrent