caixa popular

Ribera Salud es rendeix a la reversió de l'Hospital d'Alzira

El gerent del departament confirma que Ribera Salud col·laborarà amb la reversió

Ribera Salud es rendeix a la reversió de l'Hospital d'Alzira
29/03/2018 -

Aquest diumenge, el departament de salut de la Ribera, gestionat fins ara per l’empresa Ribera Salud, tornarà a ser controlat directament per la Conselleria de Sanitat Universal al no renovar-se el contracte de concessió que finalitza aquest 31 de març. El gerent del departament, Javier Palau, ha confirmat que l’empresa col·laborarà “sens dubte” en els dies que queden perquè, com a professionals, “no toleraran” que hi haja cap problema el dia 1.

Així, va anunciar una “transició tranquil·la” que contrasta amb l’actitud que ha mantingut l’empresa concessionària des que a finals de 2016, el president de la Generalitat Ximo Puig anunciara la reversió del departament. A partir d’aqueixa data, Ribera Salud va emprendre una intensa batalla judicial -van presentar, almenys, 48 recursos contenciós-administratius entre 2016 i 2017- contra la Conselleria de Sanitat Universal, dirigida per Carmen Montón. No obstant, a la llum dels esdeveniments, l’estratègia no ha prosperat i la reversió es durà a terme. Per això, a falta de quatre dies perquè siga una realitat, Ribera Salud afluixa finalment la corda.

Palau també va ressaltar que Ribera Salud deixa el departament en mans de la Generalitat sense “res guardat en els calaixos” i amb “excel·lents indicadors assistencials, de qualitat i de promoció de salut”, per la qual cosa considera la reversió, una decisió “poc brillant” i un “pas arrere” després de 20 anys de gestió per part de l’empresa.

Ahir també es van reunir el president Ximo Puig i la consellera de Sanitat, Carmen Montón, amb els alcaldes de la Ribera amb motiu de la reversió. El cap del Consell va assenyalar que aquest procés s’ha fet “des de la tranquil·litat, des de la serenitat i des del diàleg”  i va assegurar que “es va a augmentar la cartera de serveis, es va a augmentar el personal i es va a fer un esforç molt gran en l’atenció primària”. I és que el pla que va presentar la pròpia consellera la setmana passada compta amb 8 milions d’euros aproximadament.

Reunió amb els alcaldes de la Ribera

En aqueix sentit, Carmen Montón va detallar que es realitzarà una inversió de 5,7 milions per a millorar la tecnologia, tant la vinculada a l’oncologia, àrea en la qual hi ha “una obsolescència important”, com la referida a l’atenció primària, amb nou equipament. “D’aquesta manera es pot donar una resposta més ràpida a la ciutadania”, va afirmar.

Per al president de la Generalitat, “la prioritat són les persones” i, per tant, va assenyalar, “els ciutadans de la Ribera han d’estar totalment convençuts que junts anem a avançar també perquè tenen una millor sanitat”. De fet, Puig va afegir que l’anterior model “havia fracassat” i que la gestió que s’instaura a partir d’abril “és un nou impuls”. “Aquest és un Govern que pensa, sobretot, en l’interès general i en l’interès de les persones”, va manifestar.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 3 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018