caixa popular

Ribó ha arreplegat el III Premi Internacional Daniel Carasso

Ribó ha arreplegat el III Premi Internacional Daniel Carasso
18/05/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha arreplegat hui el Premi Daniel Carasso, el prestigiós guardó internacional que, en la seua tercera edició, reconeix la labor de l’Ajuntament de València en el camp de l’excel·lència i l’impuls a l’alimentació sostenible. El guardó suposa un reconeixement a València per la seua elecció com a Capital Mundial de l’Alimentació 2017.

La Fundació Daniel & Nina Carasso entrega cada dos anys aquest reconeixement a les entitats que promouen i faciliten la transició cap a sistemes alimentaris sostenibles. El seu objectiu és impulsar la investigació internacional d’alt nivell en el camp de l’alimentació sostenible, i està dotat amb un premi de 100.000 euros.

L’alcalde, Joan Ribó, ha subratllat la importància de la labor que “hui, com fa quasi un segle, porten a terme persones i entitats plenes de bona intenció, que treballen per dignificar la vida dels altres, resolen problemes i apliquen nous coneixements. En l’horitzó s’albiren les grans solucions als grans reptes d’aquesta època i, amb tota seguretat, l’alimentació és un dels grans temes de present i de futur. És una qüestió fonamental, que ha de ser considerada com a prioritat global”.

L’acte ha tingut lloc aquest matí en el Jardí Botànic de la Universitat de València, amb la presència de la presidenta de la Fundació Daniel & Nina Carasso, Marina Nahmias, qui ha destacat “el treball dirigit per la doctora Jane Battersby, que proporciona una informació crucial sobre qüestions socials de vital importància. Gràcies a investigacions com esta és possible prendre mesures eficaces contra la pobresa i la desnutrició en l’àmbit urbà, per mitjà de la integració dels problemes alimentaris en les polítiques urbanes i en la seua planificació”. Tant l’alcalde Ribó com la presidenta Nahmias han compartit la convicció que “un sistema alimentari que no responga a les necessitats de tota la ciutadania no és un bon sistema per a ningú”.

L’alcalde ha conclòs la seua intervenció assenyalant la importància de la “participació de la societat civil en els grans reptes de la humanitat, que està redissenyant el món cap a formes més col·laboratives”. “La consciència del col·lectiu –ha afirmat Joan Ribó– apel·la amb intensitat a les administracions i els mostra una realitat que, sovint, són les conseqüències de polítiques marcades per la cobdícia i l’engany. Són els ciutadans i les seues formes col·lectives els que marques línies d’actuació pel bé comú”.

A més de l’entrega del guardó, l’agenda del dia inclou la taula redona ‘(‘In’)disciplines per a repensar l’alimentació’, un debat d’experts sobre la necessitat de redefinir estratègies i modalitats d’una col·laboració entre disciplines i sectors que permeten la transició cap a un model d’alimentació sostenible just i accessible per a tots.

El programa inclou també una visita de camp a l’horta valenciana, en la qual els assistents a la trobada podran conéixer de primera mà casos reals que il·lustren la necessitat de transformar els nostres sistemes alimentaris actuals i dirigir-nos cap a un model més sostenible i compromés amb l’entorn, les persones i els productors.

La Fundació Daniel & Nina Carasso entén la necessitat d’afrontar el repte de la sostenibilitat davall les seues cinc dimensions: social, ambiental, econòmica, cultural i política. En línia amb això, el Premi Daniel Carasso distingeix la multidisciplinarietat de la investigació en el camp de l’alimentació sostenible, així com la col·laboració entre professionals per a aconseguir solucions viables.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 20 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios