25n
25N
25N

La revista d'historietes ressuscita amb la publicació 'Plaça del Mercat'

EP

La revista d'historietes ressuscita amb la publicació 'Plaça del Mercat'
16/07/2019 -

Els il·lustradors Vicente Perpiñá i Carlos Mercé, amb el suport del ‘Programa Generació Espontània’ de la Universitat Politècnica de València (UPV), han editat la publicació ‘Plaça del Mercat’ amb l’objectiu de “reivindicar i ressuscitar la revista d’historietes a Espanya”.

‘Plaça del Mercat’ és una publicació gràfica a tot color i semestral impulsada per aquests dos joves dibuixants valencians a través de la seua pròpia editorial, Edicions Anònimes.

Aquesta revista d’historietes curtes tracta temes socials com la violència que pateix la dona en l’actualitat i, especialment, als carrers; el consum de droga entre els joves i els seus efectes; o temes de divulgació com la importància del llibre com a vehicle per a transmetre la cultura, entre altres temàtiques.

Per al director de la revista, Vicente Perpiñá, ‘Plaça del Mercat’ cerca recuperar l’essència de revistes dirigida a adults com ‘El Víbora’, ‘Rambla’, ‘Caire’ o ‘Cretino’, “perquè és necessari crear projectes independents que no solament abasten l’oci, sinó que també tinguen interés cultural ric en informació sense filtres”.

Un dels objectius d’aquesta nova publicació és ajudar les persones que lluiten per dedicar-se al còmic a trobar el seu lloc. “Volem ser un aparador per als joves que salen de la universitat amb ganes de dedicar-se al còmic i guiar-los perquè reafirmen el seu estil de dibuix i la seua narrativa”, recalca, en un comunicat, el coordinador de ‘Plaça del Mercat’ Carlos Mercé.

Aquesta publicació, de venda en llibreries especialitzades de tota Espanya, pretén crear bons còmics, apostar per nous talents, fer pedrera i en el procés, que els novells artistes criden l’atenció d’editorials i tinguen l’opció de participar en projectes més grans, destaca la direcció de ‘Plaça del Mercat’.

LLISTA D’AUTORS

La nòmina d’autors d’aquest primer número inclou a Alejandro Álvarez, Jon Soto Pereira, Inma Perez, Iris Bernárdez, Beier Li, César Sebastián, Marta Brown Serna, Fabián Molinaro, Carlos Mercé i Vicente Perpiñá. La publicació reuneix una sèrie d’il·lustradors amb estils que passen del còmic clàssic americà, al ‘pin-up’, a l’hiperrealisme o la tira còmica, entre altres.

Aquest projecte és finançat íntegrament pel ‘Programa Generació Espontània’ de la Universitat Politècnica de València per a la dinamització de les activitats culturals dels seus estudiants i egressats. A més, compta amb el patrocini de les empreses Yojimbo COMICS, Libros Fugitivos i Rey Mono Camisetas

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =

art en blanc