La Societat d’Amics del País visita el MuVIM per estudiar vies de col·laboració amb la Diputació

Xavier Rius, diputat de Cultura: “El que es pretén entre ambdues institucions és buscar complicitats i complementar les biblioteques per aconseguir posar en valor l’interés dels valencians i valencianes”

Guardar

La Societat d’Amics del País visita el MuVIM per estudiar vies de col·laboració amb la Diputació

L’equip gestor de la Reial Societat d’amics del País, encapçalat pel seu director, Vicent Cebolla, han realitzat una visita guiada pel Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), centre depenent de la Diputació, junt amb el diputat de Cultura, Xavier Rius, i pel director del MuVIM, Rafael Company.

Aquesta visita guiada s’ha celebrat per a que els gestors de l’actual Reial Societat pogueren observar in situ les obres exposades al MuVIM, com l’exposició permanent ‘L’Aventura del Pensament’, la maqueta ‘València segons el Pare Tosca' i conèixer també la gran biblioteca en la qual compta aquest museu, atès que els membres de l’àrea de Cultura ja visitaren el passat dos d’abril la biblioteca de la Reial Societat d’amics del País.

Tal com ha expressat el diputat de Cultura, Xavier Rius, el que es pretén entre ambdues institucions “és buscar complicitats i complementar les biblioteques per aconseguir posar en valor l’interés dels valencians i valencianes, i també, repercutir de manera molt favorable a augmentar el valor patrimonial”.

Així, el que es pretén des de l’àrea de Cultura és arribar a un acord de col·laboració amb la Reial Societat Econòmica d’Amics del País, perquè els professionals del MuVIM i la resta de membres que conformen l’àrea de Cultura puguen accedir al gran fons bibliogràfic de la Societat, mentre l’àrea de Cultura participarà en el manteniment de la biblioteca i en la recuperació d’algun exemplar.

Per la seua banda, el director del MuVIM, Rafael Company, ha assenyalat que “des del MuVIm sempre hem pensat a tenir una relació privilegiada amb la Reial Societat d’amics del País atès que és una fundació de l’època de la Il·lustració i perquè ha sigut i és una entitat benemèrita que se n’ha ocupat sempre del benestar de la societat valenciana”. Company, a més, ha destacat que el “nou MuVIM torna a ser un espai dedicat a la història del pensament i ens publicitem com el museu de les idees” i és per aquesta raó per la qual creu que “ha arribat el moment de fer veritable la relació entre ambdues institucions”.

També, és important conformar un acord de col·laboració amb la Societat atès que des del seu naixement, l’any 1776, han passat personalitats destacades de les arts i les ciències econòmiques valencianes, com per exemple, Antoni Josep Cavanilles, Navarro Reverter, Pérez Bayer o, Marqués de Campo, els quals deixaren part del seu llegat i que es conserva a la biblioteca de la Societat. El seu director, Vicent Cebolla, durant la visita ha assenyalat que aquesta Societat “és la Societat il·lustrada més antiga de València i el MuVIM precisament el museu de la Il·lustració, per tant és un lloc adient per establir relacions de col·laboracions”.

Exposicions al MuVIM

Els interessats i les interessades que visiten el MuVIM podran gaudir de les següents exposicions: ‘Pierre Verger. Un viatge fotogràfic per l’Espanya republicana (1935)’; l’obra ubicada al CUB del MuVIM, ‘Per les altes bastides de les flors. Moda i República’; i l’exposició ‘Dubón. Un artista republicà (1909-1952)’, la qual ja es pot visitar. També, el vitrall del museu amb l’exposició ‘Davantals Vivencials’ de María José Planells, i l’exposició que s’exhebeix al vestíbul de la guanyadora de la II Beca Fragments "–Voldria que sempre fóra així– va dir ell. –Sempre és només un moment– va respondre ella." de Laura Silleras.
Destacats