25n
25N
25N

Un nou any sense TV3 a la Comunitat Valenciana?

El Govern de Sánchez no afegirà cap múltiplex per a fer efectiva la reciprocitat entre TV3 i À Punt

Un nou any sense TV3 a la Comunitat Valenciana?
03/01/2019 -

Tot apunta al fet que la reciprocitat entre TV3 i À Punt haurà d’esperar un poc més. El Govern de Sánchez ha tornat a deixar clar que no s’afegirà cap múltiplex extra perquè les emissions entre totes dues cadenes autonòmiques siguen efectives, a causa de “la saturació d’espai radioelèctric”. Un pitxer d’aigua freda per a totes dues comunitats autònomes que han vist com s’han esfumat les esperances de posar en marxa l’acord que, en el seu moment, van consensuar per a crear un espai comunicatiu únic entre TV3, À Punt, i també la televisió de balears, IB3.

Per a aconseguir eixa reciprocitat, que demanaven que es fera efectiva abans que acabara 2018, el Ministeri d’Indústria havia d’aprovar l’adjudicació d’un nou múltiplex perquè TV3 el compartira amb la televisió valenciana en la TDT. No obstant això, des del Govern Central no estan per la labor. Així, a la pregunta que el senador de Compromís, Carles Mulet, feia sobre aquest assumpte el passat 27 de desembre, el Govern responia que “existeixen limitacions tècniques” per a dur a terme eixa reciprocitat.

Així i tot, ha recordat que, d’acord amb la Llei General 7/2010 de la Comunicació Audiovisual, es permet a les diferents comunitats autònomes aconseguir acords de reciprocitat, ja que disposen d’un múltiplex amb quatre canals per a eixa fi. Una decisió que es pot dur a terme sense necessitat de comptar amb l’aprovació de l’Estat. Així mateix, també ha subratllat que existeixen altres plataformes per a aconseguir eixa reciprocitat, com a “plataformes de cable o satèl·lit, així com Internet”.

Les emissions de TV3 es van interrompre a la Comunitat Valenciana en 2011. No obstant això, sempre ha estat disponible a través de les plataformes de televisió de pagament. En els últims mesos, tots dos governs han mantingut diverses trobades per a arribar a un acord de reciprocitat que passava per l’aprovació d’eixe nou múltiplex. Davant la negativa del Govern de Sánchez, el procés es paralitza, i és moment de buscar alternatives que, potser, obliguen a retardar, un any més, l’arribada de TV3 a la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 5 =

Informacion coronavirus