25n
Orgull
Orgull

El retorn dels cinemes Albatros?

El retorn dels cinemes Albatros?

Els ànims culturals a València han canviat l’esperit de la ciutat. És evident que s’ha conreat un enfocament en la cultura, tot el contrari que passava abans abans amb megaconstruccions o grans esdeveniments esportius.

El cinema i tota la vida que els envolta, en este sentit, és un dels grans al·licients per a vore com canvien les coses. I no parlem de sales amb estrenes comercials de Hollywood i films que al dia d’hui trenquen les taquilles tots els caps de setmana. Parlem de cinema art.

El cinema Babel, prop del carrer Aragó, és un dels bons exemples. Amb poques sales i espais còmodes, és un clàssic dels valencians i valencianes amants del seté art.

Més enllà de la seua cafeteria i la vida social que estimula, el preu accessible i les pel·lícules independents en idioma original són el gran atractiu. Cinema de l’Índia, Islàndia, també de països nord-americans i per descomptat espanyol són algunes de les produccions que ofereix este espai en constant canvi i amb seguidors fidels.

La volta dels cinemes Albatros?

Sota este mateix concepte, s’ha parlat des de Barcelona que l’encarregat del retorn dels Cinemes Texas (inaugurats en 2014), el cineasta Ventura Pons, intenta reproduir el model en la ciutat del Túria.

Des de les afores dels antics cinemes Albatros, tancats un poc abans de l’explosió de la crisi en complir 25 anys, es pot veure certa reactivació del panorama. Pel que sembla ni el lloguer està disponible, segons constata Valencia Plaza.

Igual que Babel (amb la mateixa gerència), els Albatros cercaven impulsar produccions de ficció i documentals que rarament troben el seu espai en grans cadenes. També, sumant-se a festivals i cicles, cada vegada més prolífics.

En cas de tornar després d’ajustar la inversió i estudiar la viabilitat del projecte, estes sales es convertiran en renovats llocs de reunió en els quals gaudir del cinema art i, així mateix, estimular la vida cultural d’una ciutat que està despertant de moltes maneres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =