La Plaça de l'Ajuntament restringirà el trànsit rodat durant les festes nadalenques

La Plaça de l'Ajuntament restringirà el trànsit rodat durant les festes nadalenques
19/12/2018 -

La plaça de l’Ajuntament i el seu entorn quedaran alliberats de trànsit i tindran ús preferent per a vianants durant més dies en les pròximes festes de Nadal, atenent les propostes de la ciutadania i comerciants. Després de les experiències positives dels últims anys, l’Ajuntament de València ampliarà aquest Nadal les dates en les quals l’entorn del centre urbà es reserva a vianants.

La primera jornada serà dissabte que ve, 22 de desembre. A partir de les 16.00 hores, la plaça i el seu entorn tindran les mateixes condicions de trànsit que les dels últims diumenges de mes, i així es mantindran fins al 25, dia de Nadal, a les 22.00 hores. Per a Cap d’Any, la iniciativa es repetirà de nou, des de dissabte 29 a les 16.00 hores fins al dia 1 de gener a les 22.00 hores. En aquest context, cal tindre en compte també que el dia 30 se celebrarà la tradicional carrera de Sant Silvestre, coordinada des de la Fundació Esportiva Municipal, que tindrà afecció sobre el trànsit en el centre urbà.

Finalment, dissabte 5 de gener es restringirà el trànsit en el marc de l’operatiu establit per a la Cavalcada dels Reis. La plaça de l’Ajuntament tornarà a obrir-se al pas de vehicles una vegada conclosa aquesta cavalcada festiva, i l’endemà, diumenge 6 de gener, tornaran a regir les condicions dels diumenges de final de mes, amb l’espai central i accessos reservats de nou a l’ús per part de vianants.

Per garantir la seguretat de les persones a peu i les possibilitats de gaudir de l’espai públic, les restriccions es concretaran en l’accés a la plaça des de l’avinguda del Marqués de Sotelo i des del carrer Xàtiva, excepte per a l’EMT i taxis, així com des dels carrers de Sant Vicent, Periodista Azzati, Barcelonina i Correus; a més del carrer Garrigues des d’avinguda de l’Oest. De manera paral·lela, l’accés als carrers de Sant Vicent i avinguda de l’Oest des de la plaça de Sant Agustí serà exclusiu per a residents, transport públic i emergències, igual que el carrer de Pérez Pujol i l’accés a l’avinguda de María Cristina. Finalment, el carrer de la Pau des de Marqués de Dosaigües serà també de pas exclusiu per a residents, transport públic, emergències i usuaris de l’aparcament de la plaça de la Reina.

Pel que fa a les zones de càrrega i descàrrega, s’habiliten nous punts al carrer de Roger de Llòria, entre els números 26 i 28, i entre els números 2 i 16; al carrer de Pérez Pujol, entre els números 8 i 10; i en carrer de les Barques, entre els números 6 i 8.

Una altra de les modificacions correspon a l’aparcament en Zona Blava, la regulada per l’ORA (Ordenança Reguladora de l’Aparcament), que quedarà fora de servici a la plaça de l’Ajuntament, carrer Roger de Llòria (entre la plaça de l’Ajuntament i el carrer de Pasqual i Genís), i el carrer de Pérez Pujol.

Pel que respecta al funcionament de l’EMT, les línies nocturnes entraran en la plaça de l’Ajuntament el dia 25 a la nit; mentre que la resta de nits iniciaran els seus recorreguts al carrer de Xàtiva. Per la seua banda, els carrils bus es mantindran lliures com cada últim diumenge de mes. El carrer de Sant Pau i el gir del carrer Xàtiva cap al carrer del Marqués de Sotelo seran d’ús exclusiu per a l’EMT i taxis. Finalment, al carrer de Sant Vicent, entre la plaça d’Espanya i la plaça de Sant Agustí, el carril bus se segregarà mitjançant pivots, de manera que a la seua arribada a l’encreuament amb el carrer Xàtiva, els vehicles de transport urbà seguiran en línia recta, sense creuar-se amb cotxes particulars.

La coordinació de tot aquest operatiu s’ha dut a terme mitjançant la coordinació dels diferents servicis municipals responsables, que aquest matí han dut a terme l’última sessió, de repàs i confirmació dels últims detalls.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + un =

sagunt a escena 2019
turismo salou