25n
25N
25N

El restaurant valencià La Taska es disputa el títol de la 'Millor Favada del Món'

Aquest concurs és un dels més exigents en la gastronomia

El restaurant valencià La Taska es disputa el títol de la 'Millor Favada del Món'
06/02/2017 -
Restaurante La Taska en Benimaclet

La Taska Sidería

El restaurant valencià La Taska, especialitzat en menjar del nord, ja ha superat la primera prova i, hui, es disputarà una de les tres places, reservades per a establiments de fora d’Astúries, per a arribar a la final i alçar-se amb el títol de la ‘Millor Favada del Món‘.

Aquest concurs, organitzat per l’Ajuntament de Villaviciosa (Astúries), és una de les competicions més exigents en el món de la gastronomia. I La Taska ha sigut un dels dotze restaurants de tota Espanya seleccionats per a passar a la semifinal, que tindrà lloc, hui, 6 de febrer, a Madrid.

València Extra ha parlat amb Matías, un dels propietaris de La Taska, que ens ha explicat en què va consistir la semifinal. ‘Tindrem 20 minuts per a calfar i emplatar la favada, en les vaixelles que proporciona l’organització, perquè el jurat no puga saber de qui és cada plat. El jurat tindrà en compte alguns requisits com l’execució del plat, la qualitat del producte o l’emplatat. Quan acabe la jornada, vora les 18.00 hores més o menys, sabrem si passarem a la final, que serà el 21 de març en Villaviciosa’.

Així mateix, ha volgut afegir que ‘estem molt contents. No ens ho esperàvem, ja que hi ha molt bon nivell, sobretot a Astúries on hi ha establiments que porten 200 anys elaborant favades. És un orgull arribar fins a aquesta fase i ser un dels dotze seleccionats. Passar a Astúries seria el màxim i una responsabilitat. Nosaltres anem a la semifinal amb la recepta que fem sempre perquè ens ha donat molt bons resultats’.

Van ser els organitzadors del concurs els que els van cridar per a preguntar-los si volien participar. Quan van emplenar la inscripció, els van avisar que, en el termini d’un mes, un jurat anònim es passaria per La Taska per a provar la favada. ‘Imagina’t, en altres concursos et diuen la data exacta i pots estar preparat. Però ací era tot un mes. Així que cada vegada que una taula demanava favada, pensàvem que era el jurat. Al final, un dia va venir una parella, i en acabar de menjar es van identificar com el jurat del concurs’.

Només queda esperar fins a aquesta vesprada per a saber si La Taska passarà a la final de la ‘Millor Favada del Món’.

La Taska Sidrería, situat en el barri de Benimaclet i en Cánovas, és una opció perfecta si vols provar l’autèntica cuina del nord. Vedella gallega certificada, txistorra de Navarra, xoriços a la sidra, truita de bacallà, favada asturiana o txangurro són algunes de les seues especialitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 7 =