25n
25N
25N

Restaurades les cariàtides i capitells de la Casa-Museu de Blasco Ibáñez

Restaurades les cariàtides i capitells de la Casa-Museu de Blasco Ibáñez
23/10/2019 -

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha explicat que el consistori ha restaurat les cariàtides i capitells de la Casa-Museu de Blasco Ibáñez. “L’oxidació de les armadures dels elements estructurals, i els moviments de l’edifici, havien generat un quadre de patologies que hem tractat amb rapidesa per evitar la seua propagació, ja que no volíem que açò acabara provocant despreniments en aquestes figures; d’aquesta forma actuem preventivament”, ha explicat.

Els danys que registraven les figures eren de dos tipus principals, d’obertura d’esquerdes i d’aparició de punts d’oxidació. “Hem pogut detectar esquerdes en els elements, generalment de mida xicoteta, per això hem netejat i sanejat les esquerdes i les zones disgregades, obrint-les per eliminar totes les parts que havien perdut cohesió”, ha detallat Tello.

Les esquerdes més grans i les fissures que eren susceptibles de generar despreniments, s’han cosit amb vareta de fibra de vidre de 2 mm, per a aconseguir un reforç suficient per a garantir l’estabilitat. A més, s’han aplicat morters d’injecció, s’han estucat les esquerdes i els faltants, i s’ha fet una reintegració cromàtica d’estucs i segellats.

Pel que fa a la problemàtica de l’oxidació, s’ha intervingut en les armadures rovellades per a aturar el procés en les zones afectades. En les arpes s’han reposat els volums que faltaven de l’arpa de la cariàtide sud, i s’ha pintat l’arpa de la cariàtide nord per integrar-la, atés que en l’actualitat el plàstic i les varetes de fibra de vidre amb les que es va realitzar es trobaven vistes.

La regidora Glòria Tello ha explicat que “el compromís de l’Ajuntament amb el llegat de Blasco Ibáñez és ferm i decidit i per això tenim un conveni amb la Fundació, a través del qual el consistori realitza una subvenció directa a la Fundació de 12.000 euros anuals, així com 30.000 euros anuals compromesos en inversions de l’Ajuntament en la casa museu i 20.000 euros anuals de l’Ajuntament en realització d’activitats culturals a la casa museu”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 18 =