caixa popular

La restauració del Jardí de Bofill durarà fins a falles

La restauració del Jardí de Bofill durarà fins a falles
28/01/2018 -

Les màquines que treballen al jardí del Túria, des del passat 13 de novembre, en la restauració dels trams X i XI del riu -entre els ponts de les Flors i de l’Àngel Custodi-, continuaran fent-ho en aquest espai fins a Falles. Aquesta és la segona intervenció en el període d’un any, ja que abans d’aquesta restauració, la regidoria de Parcs i Jardins va abordar la reparació dels desperfectes de la font i l’estany del Palau de la Música.

Així ho ha explicat hui la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, que ha detallat que l’àrea en què s’està actuant amb treballs de rehabilitació afecta 135.000 metres quadrats dels jardins del riu i inclou l’espai dissenyat per l’arquitecte Ricardo Bofill, inaugurat el 1987, i que està tancat al públic a causa del mal estat. De fet, en algunes zones les bigues estan apuntalades per la desaparició del formigó i el deteriorament de l’estructura de ferro.

Respecte al pressupost de les obres, la restauració de les pèrgoles està valorada amb 203.270 euros, la posada en funcionament de jocs d’aigua en 55.518 euros, la restauració de camins interiors i places i pintat de línia de separació del carril bici amb 42.000 euros, la restauració d’alguns punts de carrers principals en 21.000 euros, la col·locació de bancs en 20.328 euros i, finalment, les millores de jardineria en 20.000 euros. El total del pressupost de la restauració és de 362.116 euros.

La regidora Pilar Soriano ha valorat “el treball de l’Ajuntament de València per tindre el riu en les millors condicions possibles, mostra d’això són aquests treballs que recuperen el patrimoni de la ciutat, abandonat durant molts anys”. A més, ha recordat que un dels projectes de la iniciativa “DecidimVLC” consisteix a la instal·lació de banys al llarg del jardí del Túria, una intervenció que també es pilotarà des de la regidoria de Parcs i Jardins.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + dos =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris