25n
25N
25N

Els primers respiradors valencians adquirits per la Generalitat ja són als hospitals públics

Els primers respiradors valencians adquirits per la Generalitat ja són als hospitals públics
19/07/2020 -

Els primers respiradors invasius de fabricació valenciana, adquirits per la Generalitat, ja estan en hospitals de la xarxa pública de la Comunitat Valenciana i en aquests moments es troben en fase d’instal·lació i posada en marxa.

Així ho ha anunciat la comissionada de Presidència de la Generalitat per al subministrament de material sanitari enfront de la Covid-19, María José Mira, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La Generalitat va encarregar cent respiradors invasius, ampliables fins a 500, a l’aliança formada per les empreses valencianes Temel i Power Electronics. D’aquests equips, s’han distribuït ja 90 entre els departaments sanitaris valencians i els restants deu s’entregaran el dimarts.

Els respiradors reforçaran la capacitat dels hospitals per a l’atenció a malalts en les unitats de vigilància intensiva, si fóra necessari. En aquests moments, només hi ha quatre pacients amb coronavirus en UCIs dels hospitals valencians, enfront dels quasi 400 que va arribar a haver-hi en els pitjors moments de la pandèmia, a principis del mes d’abril.

La comissionada de Presidència ha subratllat que, “afortunadament, en la Comunitat Valenciana, a diferència d’altres territoris, el sistema d’UCI no va arribar a col·lapsar”, però s’ha de preparar per a “qualsevol eventualitat”. “És el que estem fent durant tot aquest temps en què s’ha reduït la incidència de la malaltia”, ha assegurat.

Segons ha destacat María José Mira, l’adquisició d’aquests equips “s’emmarca en les accions de planificació per a preparar el sistema públic valencià amb la finalitat de poder reaccionar davant qualsevol eventualitat derivada de la pandèmia”. “El virus segueix ací i mentre no hi haja bovina no podem baixar la guàrdia”, ha recalcat.

DISTRIBUCIÓ PER HOSPITALS

Dels 100 equips adquirits a Temel i Power Electronis, que s’han distribuït en funció de l’estimació de necessitats dels diferents centres sanitaris, s’han remés 12 a l’Hospital La Fe; altres deu s’han enviat a l’Hospital de Clínic-Malva-rosa; nou a l’Hospital General de València; i huit cadascun a l’Hospital General de Castelló i a l’Hospital General d’Alacant.

Així mateix, s’ha remés set respiradors a cadascun dels hospitals Arnau de Vilanova, Doctor Peset i La Ribera; sis a l’Hospital Sant Joan d’Alacant i sengles al d’Elx; i dos cadascun als hospitals de Vinaròs, La Plana, Sagunt, Requena, Gandia, Xàtiva-Ontinyent, Alcoi, La Vila Joiosa, Elda i Orihuela.

MERCAT AUTONÒMIC SANITARI

A la contractació a empreses valencianes d’aquests 100 respiradors invasius, ampliables fins a 500, se suma la compra d’altres productes, com a màscares, bates o pantalles de protecció ocular a empreses radicades en la Comunitat Valenciana com Cleanity, Orliman, Emo, Marie Claire, Càndid Penalba, Cotoblau, Associació d’Empresaris d’IBI, Laboratoris Maverick, Vayoil, Cañete SA, Casa Mediterrània, Mila Rosa o Albaida Quality.

La responsable per a la coordinació dels subministraments enfront de la Covid-19 ha ressaltat “la fortalesa i capacitat d’adaptació del teixit industrial valencià per a donar resposta a les necessitats derivades de la pandèmia”.

“Aquesta crisi ens ha demostrat que és imprescindible tindre la capacitat de no dependre dels mercats exteriors per a proveir-nos de material bàsic de protecció sanitària. És estratègic el poder comptar amb un mercat autonòmic per a no estar supeditats als mercats internacionals”, ha recalcat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 4 =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa