25n
25N
25N

Respecta València: conscienciació per a 'prevenir' els 100.000 euros en actes vandàlics a patrimoni

La campanya, a més de cartelleria i anuncis, arribarà a les escoles per a conscienciar sobre el respecte al patrimoni històric

Respecta València: conscienciació per a 'prevenir' els 100.000 euros en actes vandàlics a patrimoni
14/01/2020 -

“Hem de sensibilitzar sobre la necessitat de protegir el patrimoni històric de la nostra ciutat”, ha asseverat Glòria Tello. La Regidora de Patrimoni i Recursos Culturals ha presentat una campanya que dóna inici hui; Respecta València. Un programa per a avançar en respecte cap als “béns de tots” als quals, des de 2015, s’han dedicat uns 100.000 euros per a reparar actes vandàlics.

Tello ha assenyalat que, des de la posada en marxa del Pla de Recuperació del Patrimoni, en l’anterior legislatura, l’Ajuntament ha invertit 400 mil euros a reparar, mantenir i “recuperar” els béns històrics de la ciutat, entre els quals s’inclouen Béns d’Interés Cultural com les Torres de Serrans o la Llotja, que també és Patrimoni de la Humanitat. D’aquests 400.000 €, un 25% corresponen a la reparació que causa l’incivisme. “Per això ens hem de fixar com a objectiu prioritari la conscienciació ciutadana”, ha assenyalat.

La Regidora ha recordat que per a protegir el patrimoni existeixen dues vies. La primera és “la punitiva, mitjançant multes i sancions”, que apliquen amb la coordinació amb els cossos policials. La segona té a veure amb el que hui presenten; la línia de les “mesures educatives i conscienciació social”.

Per part de l’empresa encarregada de la campanya, Juan Salvador ha mostrat com l’anagrama de la campanya junta la V de València, amb la R de Respecta. Però, al seu torn, recorda a un cor bategant, amb la R de marca registrada: “Transmet la idea d’amor propi, pel que és nostre”. El logotip, Respecta València, anirà acompanyat de missatges addicionals que “justifiquen” aquest respecte. En la cartelleria es recordarà que el patrimoni de la ciutat forma part dels ciutadans; de la seua cultura, història i fins i tot de la seua personalitat.

Inversió

La campanya està present des de hui mateix, i durant dues setmanes, en mupis -mobiliari urbà amb punt d’informació, com a marquesines-, a més del canal de televisió intern de l’EMT, mitjans de comunicació i altres activitats. Tello ha assenyalat, a més, que el programa s’estendrà a altres àmbits més ‘pròxims’: es treballa en “tallers en col·legis per a alumnes i professors”, rutes pels elements patrimonials, i fins i tot concursos de fotografia o vídeo.

Tello creu que, donades les quanties que s’han de destinar a reparar els monuments i béns patrimonials per actes vandàlics -com la porta de les Torres de Quart, que van patir un incendi parcial-, aquesta campanya és una inversió. Així com ho és també la futura instal·lació de càmeres de seguretat “en els set elements BIC de la ciutat”, per un valor de 500.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
informacion coronavirus