25n
Orgull
Orgull

Dues senderistes valencianes, entre els 16 rescatats aquest cap de setmana al Pirineu aragonés

Dues senderistes valencianes, entre els 16 rescatats aquest cap de setmana al Pirineu aragonés
06/08/2018 -

La Guàrdia Civil d’Osca ha efectuat un total de 16 rescats a persones accidentades o indisposades en diverses zones del Pirineu aragonés durant aquest divendres, dissabte i diumenge, dies 3, 4 i 5 d’agost, respectivament. Les dues valencianes van ser una dona d’Alacant de 55 anys, rescatada amb una ferida en el turmell en Ibón de Piedrafita i una altra valenciana de 58 anys també va ser rescatada amb una ferida en el turmell en el Pont de la Fusta.

Segons ha informat la Benemèrita, la primera actuació ha tingut lloc al voltant de les 12.50 hores del divendres, quan s’ha rebut un avís informant que un muntanyenc havia patit una caiguda quan descendia, realitzant senderisme, la zona de la Cova de Contrabandistes en Lloma Verda, en el terme municipal d’Aísa.

A conseqüència de l’accident, el muntanyenc, un home de 56 anys i veí de Sant Sebastià, presentava una lesió de turmell, per la qual cosa no ha pogut continuar la seua marxa. Ha sigut evacuat a l’Hospital Sant Jordi d’Osca per a una exploració en profunditat.

A les 19.50 hores, la Guàrdia Civil ha conegut que una banyista, de 50 anys i veïna d’Osca, tenia una possible fractura de braç en caure quan accedia a uns bassals en el Barranc de Partenón, prop del municipi de Salines de Jaca. A més presentava marejos i no podia continuar pels seus propis mitjans, per la qual cosa ha sigut traslladada a la Clínica Santiago de la capital oscense.

El dissabte, 4 d’agost, a les 12.40 hores, un home de 37 anys i veí de Barcelona ha requerit els serveis de la Guàrdia Civil després de patir una crisi epilèptica en el Barranc del Sorrosal, en el terme municipal de Brolle. Ha sigut evacuat, primer fins a Boltaña, i després fins a l’Hospital Sant Jordi d’Osca.

DESUBICAT

Seguidament, a les 13.15 hores, els efectius han conegut que un home de 47 anys i també veí de Barcelona, es trobava desubicat i bastant nerviós en la zona de l’Ibón del Sen, no volent continuar la marxa pels seus propis mitjans en tractar-se d’un terreny molt escarpat. Ha sigut traslladat fins a Sant Joan de Pla, des d’on ha continuat la seua marxa.

A la mateixa hora, la central 062 de la Guàrdia Civil ha sigut informada que en una senderista de 55 anys, veïna d’Alacant, que es trobava en les proximitats de l’Ibón de Piedrafita havia patit una relliscada i presentava una possible lesió en un turmell. Per aquest motiu, ha sigut portada fins a l’Hospital de Jaca.

Una dona de 54 anys i un home de 52, tots dos veïns de Madrid, han sigut rescatats en l’Ibón d’ Escarra, a Sallent de Gállego, quan ella ha relliscat, llastimant-se el turmell. Han sigut evacuats en helicòpter fins a l’helisuperfície de Panticosa i, des d’allí, en ambulància fins a l’Hospital de Jaca.

A les 15.00 hores, una dona valenciana de 58 anys, que descendia el Port de la Fusta cap als Plans de Bachimala, ha caigut i no ha pogut continuar la marxa per lesionar-se el turmell. Motiu pel qual ha sigut traslladada fins a l’Hospital de Barbastro.

Fins al mateix centre hospitalari ha sigut evacuat un home de 65 anys i veí de Palència, a les 15.20 hores, després d’ensopegar i lesionar-se un turmell quan realitzava una ruta senderista en el Parc Nacional d’Ordesa, concretament en la Cua de Cavall.

LESIÓ DE PELVIS

Una dona de Saragossa, de 43 anys d’edat, ha sigut evacuada també després de patir una caiguda de pedres sobre ella quan es trobava banyant-se en l’últim basall d’aigua del Barranco Os Lucas, en Biescas. Presentava una possible lesió de pelvis i ha sigut portada fins al Sant Jordi de la capital oscense.

Altres dos veïns de Saragossa, un home de 39 anys i una dona de 37, han sigut evacuats fins al seu vehicle particular després d’extraviar-se en la rodalia del paratge Parets de Belsué, en el riu Flumen. Després de més de dues hores no podia tornar, ja que havien eixit de la sendera i hi havia camí sense rumb per la muntanya.

L’últim rescat del dissabte ha sigut el de dues dones i dos homes, tots veïns de Barcelona. Al voltant de les 20.30 hores s’ha informat la Guàrdia Civil que quatre persones havien anat a fer el barranc de l’Aigueta de la Vall, en Sahún, i no havien tornat des de les 9.00 hores.

Els agents els han localitzat il·lesos al final del barranc. Mitjançant dos cicles de grua i amb falta de lluminositat en la zona s’ha aconseguit evacuar als quatre barranquistes, traslladant-los fins a la localitat d’Eriste on tenien el seu vehicle particular.

DIUMENGE

En la jornada del diumenge han tingut lloc altres cinc rescats. En el primer d’ells, a les 13.20 hores, un home de 43 anys i veí de Barcelona ha patit un accident en la zona de la Font de Tamara-Barranco de la Peonera, podent presentar lesió en una cama. Per açò, ha sigut rescatat i evacuat fins a l’Hospital Sant Jordi d’Osca, per a realitzar una exploració en profunditat.

Unes dues hores després i en la mateixa zona que el cas anterior, un home de Navarra i 27 anys ha requerit ser rescatat per agents de la Benemèrita després de caure i llastimant-se un turmell, per la qual cosa ha sigut traslladat fins al centre Sant Jordi de la capital oscense.

A les 13.10 hores, un home i una dona, que es trobaven en la Vall d’Asp, havien quedat atrapades en un canal, pel qual havien pujat i no podien ascendir ni descendir. A través d’un braguer, per a ser hissats, han sigut evacuats i traslladats fins a la base d’Osca, des d’on han continuat pels seus propis mitjans.

En el barranc del Sorrosal, a les 15.00 hores, un home de 31 anys ha sigut traslladat fins a un centre mèdic després de patir una caiguda. Finalment, a les 16.30 hores, tres dones, de 31, 21 i 32 anys, han sigut rescatades en Font de Tamara-Barranco de la Peonera, després de patir un accident una d’elles. La ferida ha sigut traslladada al Sant Jordi d’Osca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =