25n
25N
25N

ESPAI prova un nou tractament repel·lent de l'orina de gossos a diferents punts de Paiporta

ESPAI prova un nou tractament repel·lent de l'orina de gossos a diferents punts de Paiporta
17/02/2017 -

L’empresa de serveis de l’Ajuntament de Paiporta, ESPAI, prova els últims dies un nou tractament repel·lent de l’orina dels gossos a diferents punts de la localitat. Aquest producte, considerat ecològic en tindre una base d’oli i aigua, i que no té químics tòxics, ofereix una alta repel·lència a l’orina, ja que provoca un ‘efecte rebot’ que dissuadeix a les mascotes de tornar a fer les seues necessitats en els punts on s’aplica.

El regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, ha afirmat que “amb aquesta acció reforcem la lluita contra la problemàtica dels excrements i orins de gossos dins de la campanya que iniciàrem fa un any”, i que incloïa la instal·lació de papereres amb dispensador de bosses de plàstic i l’inici d’una campanya de conscienciació ciutadana. “És difícil lluitar contra aquestes actituds incíviques, però amb aquestes accions i altres que emprendrem esperem millorar la convivència. És imprescindible la col·laboració de la ciutadania”, ha afegit l’alcaldessa, Isabel Martín.

Per la seua naturalesa, el producte, en període de proves a Paiporta, es pot aplicar en superfícies poroses i de tot tipus de materials, sense perjudicar-les ni canviar els seus colors originals. Resisteix l’abrasió del Sol i els rajos ultraviolats i permet ser reaplicat sense haver de retirar restes anteriors, entre altres avantatges que han motivat aquesta prova.

El nou repel·lent s’ha aplicat a zones on s’ha observat una major incidència, així com en fanals, que són l’equipament públic més perjudicat per l’orina de les mascotes. Al llarg d’aquestes setmanes s’avaluarà el funcionament del líquid i es decidirà si s’exten el seu ús a més zones de Paiporta.

L’aposta per aquest producte segueix la línia que ja es va marcar amb l’herbicida ecològic a base de vinagre que es fa servir als parcs i jardins de Paiporta, i que intenta resoldre els problemes quotidians dels espais comuns sense perjudicar la salut de les persones i els animals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − dos =

museo prehistoria