25n
25N
25N

El Ple dóna suport a la reordenació del sector Grau

El Ple dóna suport a la reordenació del sector Grau
30/03/2017 -

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat hui l’establiment de nous criteris d’ordenació del sector del Grau, una mesura dirigida, en paraules del regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià, “a desbloquejar de manera racional un dels més complicats nucs gordians que ens havia deixat el Govern anterior”.

“No s’havia planificat de manera integrada, ni s’havia plantejat una solució de conjunt per al front marítim de València, sinó que s’havia deixat un camp de mines des del Cabanyal fins a la Punta”. Amb aquestes paraules ha criticat Vicent Sarrià la situació en què es troba el sector del Grau, on conviuen projectes abandonats (com, per exemple, els canals del Delta Verd), un circuit de Fórmula 1 l’execució del qual no apareixia prevista en cap document, la invasió del llit del Túria per ramals del recorregut, així com la indefinició sobre aspectes capitals com la ubicació de la subestació elèctrica, i unes càrregues urbanístiques fruit de convenis firmats pel Govern anterior, que obliguen l’Ajuntament a tornar 40 milions d’euros a la Generalitat, entre altres aspectes. “Un embolic total, un camp de mines”, en paraules del regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge.

La reordenació dels criteris ha tirat endavant amb els vots de l’equip de govern, ja que el Grup Ciutadans s’ha abstingut pels dubtes que ha manifestat el seu regidor, Narciso Estellés, sobre el desenvolupament futur d’alguns dels aspectes en qüestió. I dubtós, així mateix, s’ha mostrat el regidor Alfonso Novo, del Grup Popular, el grup del qual ha votat en contra.

El debat sobre els assumptes de l’urbanisme municipal en la sessió plenària de hui s’ha realitzat de manera conjunta, i ha permés abordar aspectes com l’aprovació provisional de la modificació del PEPRI del barri del Carme a la plaça de Tavernes de la Valldigna, únic punt que ha comptat amb el vot contrari de PP i Ciutadans. La modificació del planejament afecta un immoble en la dita plaça, propietat de Bankia, que passarà a tindre qualificació d’ús cultural. L’oposició ha criticat que l’equip de govern plantege adquirir l’edifici per a habilitar allí una biblioteca, per considerar que hi ha nombrosos immobles disponibles de propietat municipal al centre històric. El regidor Sarrià ha explicat que tal edifici ofereix les condicions necessàries d’espai i localització que no tenen altres, mentre que el regidor popular Alfonso Novo ha acusat l’equip de govern d'”amagar i no desvelar les seues verdaderes intencions” en aquest assumpte.

El Ple ha aprovat també, amb els vots dels grups del Govern, la creació d’una Comissió Municipal d’Unificació de Criteris Tècnics, la labor de la qual està dirigida a agilitzar i fer més eficaç la concessió i tramitació de llicències. PP i Ciutadans s’han abstingut en la votació, en el primer cas per entendre que ja existia una comissió per a això, encara que s’ha reconegut la seua escassa eficàcia i ralentització; i en el segon, també per dubtes respecte a la coordinació entre les àrees municipals.

Finalment, la corporació ha aprovat de manera definitiva l’Estudi de detall de la parcel·la 6 del Pla especial d’Ordenació del Nou Campus de la Universitat de València (per unanimitat); i s’ha aprovat també la modificació puntual del PGOU per a l’ampliació del Col·legi Públic Primer Marqués del Túria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =

museo prehistoria