caixa popular

La Generalitat es dóna pressa per a aplicar la Renda d'Inclusió

El Consell ha aprovat tramitar el seu decret per la via d’urgència

La Generalitat es dóna pressa per a aplicar la Renda d'Inclusió
02/03/2018 -

Han passat tres mesos des que es va aprovar la Llei de la Renda Valenciana d’Inclusió, en a la qual la Generalitat preveu invertir prop de 88 milions d’euros aquest exercici. No obstant, aquesta no es començarà a aplicar fins al dia 22 d’abril, tal com fixava la norma. Però perquè entre en vigor, és necessari que s’aprove el decret que la regula, per la qual cosa el Consell de la Generalitat ha acordat tramitar-lo per la via d’urgència.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, qui ha recalcat que aquesta nova renda pretén “Millorar les quanties econòmiques, la gestió, la durada en el temps i els processos d’inclusió i de possibilitat d’un projecte de vida a les persones que han sigut excloses d’aquesta societat”.

Cal recordar que un dels grans avanços d’aquesta norma és que unifica múltiples ajudes i simplifica la burocràcia a la qual s’han d’enfrontar els beneficiaris d’aquestes. A més, aquestes ajudes tindran caràcter indefinit, enfront del límit de 3 anys que establia l’actual renda garantida de ciutadania.

D’altra banda, per a accedir a ella serà necessari només un any d’empadronament, davant dels 24 mesos actuals, i amplia l’edat per a poder sol·licitar-la a 18 anys, alhora que s’elimina el límit d’edat per a percebre-la, quan ara era només per a persones d’entre 25 i 65 anys.

Però el més rellevant és la quantia. I és que a partir d’ara, es calcularà en relació al Salari Mínim Interprofessional (SMI). Actualment la renda garantida de ciutadania era de 385, però la nova prestació ascendeix a 515 euros en el cas d’un titular i a 706 per a cada unitat familiar de quatre persones, per exemple.

Així mateix, la llei estableix, com a novetat, l’eliminació de la distinció entre entitats municipals col·laboradores i no col·laboradores, apostant per la municipalització en la instrucció, tramitació i seguiment de la prestació de renda de garantia en les seues dues modalitats.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

1 Comentari

 1. ANA
  ANA abril 15, 23:07

  Para:

  dg_inclusionsocial @ gva.es;

  Hola, sinceramente no estoy nada deacuerdo y pienso que se debería recapacitar en uno de los requisitos en el que especifica (NO SE NECESITA RESIDENCIA LEGAL PARA SER BENEFICIARIO DE ESTA AYUDA), porque si se hace por cuestión de igualdad… Un claro ejemplo es que si yo me voy a Ecuador, Columbia,Perú, etc, a mi no me van a dar ningún tipo de ayuda y aquí en España se les está dando incluso más que a los propios españoles , no soy racista ni mucho menos pero entiendo que ellos vienen a España a trabajar como siempre se dice pero en realidad son muchos los que viven de ayudas y ahora está de inclusión es más apta para todos , yo me pregunto ¿en realidad piensa alguien que eso va a ser beneficioso para España o los españoles? Gracias

  Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC