25n
Orgull
Orgull

Es renova el sistema contra incendis del Museu Faller

Es renova el sistema contra incendis del Museu Faller
30/07/2018 -

L’Ajuntament instal·larà un nou sistema contra incendis en les dependències del Museu Faller. El canvi es realitza perquè el dispositiu actual està obsolet i ja no existeixen recanvis. «Ens avancem per evitar tindre zones descobertes de protecció en cas que es produïra una avaria», ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

La intervenció, consistent en el canvi de la central contra incendis, el cablejat, els detectors i els polsadors, es realitzarà durant el mes d’agost i té un import de 47.950,63 euros, IVA inclòs. L’edil ha indicat que «des del Govern de la Nau ens preocupem per la seguretat de les persones, tant del personal treballador com de la gent que visita el museu, així com per les instal·lacions municipals».

Per la particularitat del Museu Faller, s’ha instal·lat un sistema contra incendis que funcionarà a través de gas inert i no d’aigua. L’aigua deterioraria el material dels ninots de falla i, com que el gas inert no és bo per a la salut de les persones, s’ha decidit instal·lar un sistema especial que evite salts accidentals.

Per la seua banda el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha assenyalat que «l’aposta del consistori per la cultura festiva de València es pot comprovar, per exemple, en les reformes que hem realitzat en els museus festius de la ciutat». En el cas del Museu Faller, Fuset ha recordat que, entre altres accions, «a banda de la completa reforma museogràfica, vam canviar la il·luminació de les sales, amb focus led per millorar la qualitat de la il·luminació dels ninots indultats i els cartells i reduir el consum energètic, a més de repintar totes les sales, amb cromatismes diferenciats en cadascuna d’elles per singularitzar les col·leccions i afavorir la conservació preventiva de les peces».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =