caixa popular

Renovació del conveni entre l'Ajuntament i EMIVASA per a evitar els talls de subministrament d'aigua a famílies sense recursos

Renovació del conveni entre l'Ajuntament i EMIVASA per a evitar els talls de subministrament d'aigua a famílies sense recursos
29/06/2018 -

La Junta de Govern Local ha aprovat hui la renovació del conveni entre l’Ajuntament i l’Empresa Mixta Valenciana d’Aigües, EMIVASA, que evitarà els talls de subministrament d’aigua a famílies sense recursos durant 2019, tal com ja es va fer els anys 2016, 2017 i 2018. Així ho ha anunciat aquest matí la regidora de Serveis Socials, Consol Castillo, al final de la reunió.

Es tracta d’un conveni subscrit per la Regidoria de Serveis Socials i l’empresa d’Aigües per primera vegada al desembre de 2015, que hui s’ha renovat per quarta vegada. L’acord estableix que, en el cas que una família no puga pagar la factura de l’aigua, EMIVASA es farà càrrec de l’import corresponent al consum d’aigua, i l’Ajuntament de València es farà càrrec de l’import corresponent a taxes i impostos.

L’Ajuntament, a través de la Delegació de Serveis Socials, ha establit com a objectiu prioritari atendre les necessitats bàsiques de persones que, per les seues dificultats econòmiques, es troben en risc d’exclusió social. «En aquest context gestionem les sol·licituds d’ajudes d’emergència per cobrir les citades necessitats, entre elles el pagament del servei bàsic del subministrament d’aigua potable», ha explicat la regidora Castillo.

Serveis Socials, prèvia valoració de les sol·licituds d’ajuda rebudes, comunicarà a l’empresa cada setmana la relació detallada de les factures que hauran de ser ateses en virtut del conveni. Per la seua banda, EMIVASA, una vegada rebudes i registrades les peticions d’ajuda concedides per l’Ajuntament, procedirà a interrompre les eventuals ordres de suspensió de subministrament que puguen afectar els domicilis relacionats, i donarà per cobrats els rebuts.

Castillo ha apel·lat a la «consciència de les institucions». «Tenim molt clar que la prioritat de les nostres polítiques han de ser les persones, i més encara aquelles que ho estan passant malament. No cal permetre que determinades polítiques encara recents, com el rescat a la banca, es deixen pel camí les persones víctimes d’una crisi que no van crear», ha afirmat.

Durant l’any 2016 un total de 1.335 famílies van poder acollir-se a aquest conveni, i van seguir rebent el subministrament necessari. En total, entre l’Ajuntament i EMIVASA van assumir una quantitat de 247.301,47 euros corresponents a 3.707 factures, és a dir, una mitjana de 2,8 factures per família beneficiària.

En 2017 es va atendre per aquest mateix concepte un total de 1.923 famílies, a les quals es va evitar el tall del subministrament d’aigua, la qual cosa va suposar un increment del 40% respecte a l’any anterior. L’import total de les ajudes va augmentar un 60% respecte a 2016, fins a arribar als quasi 400.000 euros.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 4 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018