caixa popular

Renovació de l'enllumenat dels barris de la Creu Coberta, l'Hort de Senabre i la Raïosa

Renovació de l'enllumenat dels barris de la Creu Coberta, l'Hort de Senabre i la Raïosa
31/01/2018 -

La regidoria de Govern Interior ha posat en marxa el projecte de renovació de l’enllumenat públic als barris de la Creu Coberta, l’Hort de Senabre i la Raïosa. S’han substituït 354 làmpades de vapor de sodi d’alta pressió (VSAP) de 150w i 250w per LED càlid (3.000 °K) als carrers Jerònima Galés (impressora), Santander, plaça Holanda, plaça Santiago Suárez, Escultor Frechina, plaça Julio Verne, Pedrones, carrer Litògraf Pascual i Abad, Beethoven, Costa i Borràs, Agustina d’Aragó, Carters, Ponent, Eduard González i carrer Jeroni Munyós, entre d’altres.

A més, també es procedeix a la substitució de 20 bàculs de carretera del carrer Uruguai que ara passen a columnes de fundició de 7 m d’alçària i la substitució de 14 bàculs al carrer Joaquim Navarro que passen a columnes de fundició de 6 m d’alçària. D’altra banda, es substitueixen 16 bàculs a la plaça Santiago Suárez i Mossén Febrer que ara passen a columnes de fundició de 5 m d’alçària. Finalment, la regidoria instal·larà 8 punts de llum nous al carrer Joaquim Navarro de reforç als anteriors.

“Amb la substitució dels bàculs de carretera es pretén evitar la copa dels arbres perquè així la llum s’emeta per sota d’aquests, de forma que aconseguim una projecció de la llum molt més confortable i molt més eficient, en no ser absorbida pels arbres”, ha explicat el regidor de Govern Interior Sergi Campillo.

En el conjunt de l’actuació es transformen 77’16 kW de potència instal·lada en làmpades de VSAP de 150 w i 250 w, passant-les a 19’28 kW de font lluminosa LED càlid, amb el que s’obtenen uns estalvis estimats anuals de 17.820 euros o, el que és el mateix, un estalvi de 171.732,71 kW·h, en termes d’energia.

Sergi Campillo ha explicat que es tracta d’una actuació “molt important perquè aquests canvis han estat molt demandats pels veïns i veïnes d’aquests barris” a més, ha destacat que “estem implementant també controladors per a la telegestió de centres de comandament habilitats per al desplegament d’elements de camp de la Smart City, que en inversions futures podran recolzar-se en la infraestructura de l’enllumenat públic”.

Cal recordar que l’Ajuntament ja va renovar, en una actuació anterior, l’enllumenat d’altra part d’aquests barris. Concretament, es van renovar les instal·lacions dels carrers Sant Vicent (tram Giorgeta – Creu Coberta), Tomàs de Vilarroya, Tomàs Sala, Capitular de Gandia, Carters, Primer de Maig, Mossén Febrer i Joan de Celaya entre d’altres.

El regidor ha incidit en el fet que “des del Govern de la Nau continuem advocant per l’ús de la tecnologia LED càlida que consumeix fins a deu vegades menys energia elèctrica que els sistemes tradicionals sempre que s’hi puga instal·lar. D’aquesta manera València avança en la lluita contra els alts nivells de contaminació lumínica. A diferència del que passava abans, des del Govern de la Nau no volem que això ocórrega a la nostra ciutat, que era coneguda per ser una de les capitals més contaminades lumínicament d’Europa”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − set =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios