25n
25N
25N

Renfe presenta hui el seu AVE 'low cost'

El nou model començarà en la connexió Barcelona-Madrid, però s’estendrà a la resta de la xarxa

Renfe presenta hui el seu AVE 'low cost'
11/12/2019 -

Renfe presenta aquest dimecres el seu nou AVE ‘low cost’ en un acte en els tallers que la companyia té a Toledo en el qual revelarà la marca comercial i els trens amb els quals explotarà el nou servei, que en tots dos casos seran diferents dels de l’Alta Velocitat convencional.

La companyia dóna així el ‘tret d’eixida’ de la carrera cap a l’AVE barat, atés que els nous operadors que entraran en el ferrocarril quan a la fi de 2020 es liberalitze ja han avançat la seua intenció de fer-ho amb trens a preus assequibles.

En el cas de Renfe, cerca traure uns mesos de davantera als seus futurs competidors, perquè preveu començar a vendre els bitllets del seu AVE ‘low cost’ el mes vinent de gener i posar-ho en circulació per Setmana Santa, tal com el president de l’operadora, Isaïes Táboas, ha indicat en diferents ocasions.

Renfe arrancarà el seu AVE barat en la línia Madrid-Barcelona, el corredor de major mobilitat de viatgers del país i el que més competència té amb l’avió, però amb la finalitat d’estendre’l progressivament a la resta de la xarxa.

De fet, i una vegada que l’AVE s’òbriga a la competència, Renfe tindrà el paquet de major freqüències i serveis dels tres que van eixir a concurs en els tres corredors d’Alta Velocitat en els quals s’inicia la liberalització, l’AVE a Barcelona, el corredor a Llevant i el que uneix Madrid amb Sevilla i Màlaga.

Els seus primers competidors en aquestes tres línies seran la francesa SNCF i la italiana Trenitalia, en aquest cas en aliança amb Air Nostrum, els qui ja han anunciat que importaran a Espanya l’AVE ‘low cost’ que exploten en aqueixos països.

Quant al preu dels nous AVE barats, ni Renfe ni els seus competidors han avançat quant podria reduir-se l’import dels actuals bitllets.

El president de Renfe va vincular en unes recents declaracions aquesta baixada de preu al fet que Adif realitze una “reducció important” del cànon que cobra per l’ús de les vies i estacions. La modificació d’aquests cànons està, no obstant això, pendent de la formació del Govern.

20% D’INGRESSOS

En el cas de Renfe, explotarà el seu nou AVE ‘low cost’ de manera independent al servei AVE que ve prestant des que en 1992 es va inaugurar la primera línia d’aquest tipus a Espanya, i que es mantindrà de manera paral·lela amb els mateixos serveis i prestacions.

De fet, la companyia pública va reestructurar fa uns mesos la seua divisió de Renfe Viatgers amb la constitució d’una nova àrea de negoci específica per a l’AVE ‘low cost’ que dirigirà Félix Martín Merino.

El llançament d’un AVE barat constitueix, al costat de la digitalització i la internacionalització, un dels pilars del pla estratègic que Renfe desenvolupa per a preparar-se davant la fi del seu monopoli i l’arribada de competència. La companyia confia que aquest nou servei li genere el 20% dels seus ingressos totals en un horitzó de deu anys.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, serà l’encarregat de presidir aquest dimecres l’acte en el qual Renfe revelarà la imatge del seu nou AVE ‘low cost’. El seu disseny és obra de la signatura de ‘branding’ Summa, l’única que va concórrer al concurs que Renfe va obrir per a encarregar aquest treball, en el qual invertirà 49.950 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 7 =

art en blanc