25n
25N
25N

Renfe inicia les obres de la millora de l’accessibilitat de l’estació Carcaixent

Renfe inicia les obres de la millora de l’accessibilitat de l’estació Carcaixent
23/06/2017 -

Renfe ha iniciat esta setmana les obres de millora de l’accessibilitat a l’estació de Carcaixent. Concretament, està projectada la instal·lació d’ascensors en el pas inferior i la millora de les escales, que en estos moments són l’única via d’accés per poder fer el canvi d’andana.  En la mateixa línia, es procedirà a la prolongació de les andanes a les que se’ls dotarà de noves voreres normalitzades amb elements de senyalització per a discapacitats visuals. La companyia també té previst canviar el sistema d’il·luminació convencional per lluminàries LED per tal de millorar l’eficiència energètica i modernitzar les marquesines.
 
La intervenció suposa la millora de l’accessibilitat amb la reducció de barreres arquitectòniques mitjançant el recrescut de l’andana amb els seus respectius elements senyalitzadors. Aquesta actuació consisteix en l’elevació dels mateixos fins a aconseguir un nivell de 68 cm sobre el carril, amb una longitud de 200 metres per andana. Esta adaptació, que és en la que està treballant-se actualment, inclou la renovació de baranes i revestiments.
 
Els treballs s’engloben en el pla d’actuacions de Renfe per les rodalies del nucli de València i compten amb una inversió de 900.000 euros. S’espera que les obres, que es realitzen per la nit, tinguen una durada de 8 mesos.
 
Una reivindicació històrica de l’Ajuntament de Carcaixent

Millorar les condicions d’accés a l’estació i més concretament, la instal·lació d’ascensors és una demanda que porta fent-se des de l’Ajuntament de Carcaixent durant molt de temps. El grup municipal Compromís durant la legislatura passada i des de l’oposició va presentar una moció al Ple Municipal del 29 de març de 2012 per sol·licitar al Ministeri de Foment i ADIF que, de manera urgent, s’instal·laren dos ascensors, un per andana, per a aconseguir la plena accessibilitat a l’estació de Carcaixent. La moció va ser aprovada per tots els grups municipals. En juliol del mateix any, el diputat en les Corts Generals per Compromís, Joan Baldoví, va plantejar una pregunta parlamentària sobre el tema de l’accessibilitat en l’estació de Carcaixent. Tot i que la resposta de Ministeri va ser que la instal·lació dels ascensors quedava contemplada per als pressupostos del mateix any, l’actuació no es va dur a terme. Al mes d’octubre de l’any passat, després de que el tema es plantejara a les corts Valencianes, el PP va presentar una moció per sol·licitar de nou al Ministeri de Foment la millora de l’accessibilitat que va ser aprovada per unanimitat.
 
Paco Salom, alcalde de Carcaixent, ha volgut remarcar la importància que té la materialització d’esta demanda després de tants anys reivindicant unes mínimes condicions d’igualtat per tots els veïns i veïnes «les condicions de l’estació de Carcaixent eren pròpies del segle passat ja que havien de creuar les vies en l’únic pas habilitat el qual, per a major problema, està molt allunyat de l’estació i no disposa de personal auxiliar que revise el pas del tren”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + set =

Informacion coronavirus
escalante
escalante
Informacion coronavirus