25n
25N
25N

Renfe congela el bitllet de Rodalia, però puja un 3,5% el de Mitjana distància i un 7% el Avant

El preu de l’AVE i Llarga Distància no variarà amb el canvi d’any

Renfe congela el bitllet de Rodalia, però puja un 3,5% el de Mitjana distància i un 7% el Avant
29/12/2018 -

Renfe mantindrà congelat en 2019 per quart any consecutiu el preu del bitllet de Rodalia, però pujarà un 3,5% el dels trens de Mitjana distància (regionals) i un 7% el dels Avant, els regionals que circulen per les vies de l’AVE, segons va informar l’operadora. Renfe opera set línies de mitjana distància amb origen en la Comunitat Valenciana.

En el cas d’aquests dos tipus de tren, les seues tarifes pugen després d’haver romàs també congelades en els tres últims anys, entre 2016 i 2018. L’última pujada de tots aquests serveis va ser la de l’1,85% que es va aplicar en 2015.

Els serveis de Mitjana distància que Renfe opera amb origen Comunitat Valenciana, segons recullen en el seu web, són les línies Alacant – Albacete – Alcázar – Ciudad Real; València – Albacete – Alcázar – Madrid; València – Alacant – Múrcia; València – Castelló – Tarragona – Barcelona; València – Cuenca – Madrid; València – Teruel – Zaragoza i València – Xàtiva – Alcoi. Com a servei Avant, Renfe ofereix la connexió València – Requena Utiel.

No obstant això, malgrat l’increment dels bitllets senzills i d’anada i tornada de Mitjana distància i Avant, Renfe mantindrà congelats els ‘bons multiviatge’ que comercialitza per a aquest tipus de trens amb la finalitat d'”afavorir als viatgers recurrents”.

Quant als trens d’AVE i Llarga Distància, el preu del bitllet no pujarà amb el canvi de l’any, segons van indicar en fonts de Renfe, si bé l’operadora podria variar-lo posteriorment al llarg de l’exercici, com ha succeït en altres ocasions.

Renfe va detallar que les noves tarifes de Rodalia, Mitjana distància i Avant no afecten les Rodalies i els regionals de Catalunya, on els preus els bitllets els determina la Generalitat per estar transferit el servei.

Rodalia, Mitjana distància i d’Avant són els trens que tenen consideració de servei públic, això és, els que Renfe presta per encàrrec de l’Estat i pels quals rep una subvenció anual d’uns 900 milions d’euros. Per això, la seua revisió de preu té el ‘vistiplau’ del Govern.

ELS TRENS DE MÉS VIATGERS

Es tracta també dels trens amb major nombre de passatgers. Rodalia va transportar 423,6 milions de viatgers durant 2017, quan altres 23,6 milions d’usuaris van prendre trens de Mitjana distància i 7,65 milions els Avant.

En 2018, el nombre de viatgers de Rodalia ha augmentat un 4,8% en els deu primers mesos, fins a sumar 364 viatgers, mentre que els de Mitjana distància es van elevar un 2,4% (20,2 milions de passatgers) i els Avant, un 6,5% (6,69 milions d’usuaris).

En el cas d’aquests últims trens, en 2019 Renfe començarà a oferir un nou bo de deu viatges per a gastar en 45 dies que, segons les seues dades, permet estalviar un 35% sobre el bitllet habitual.

A més, aquests bons també podran adquirir-se per a viatjar entre Madrid i Cuenca, i entre Madrid i Salamanca, atés que aquestes línies han passat a tindre consideració de servei públic.

Renfe actualitza el preu dels bitllets dels serveis públics a penes setmanes després que el Govern li garantira que els continuarà prestant en monopoli almenys deu anys més malgrat l’obertura a la competència del transport de viatgers amb tren prevista per a 2020.

L’AVE NO PUJA.

Del seu costat, els trens AVE i Llarga Distància, amb els quals Renfe haurà de començar a competir amb altres operadors a partir d’aqueixa data, són considerats serveis comercials i no compten amb cap subvenció pública, per la qual cosa la companyia compta amb llibertat per a determinar el preu dels bitllets.

Després de la baixada generalitzada de l’11% que es va aplicar a tots els bitllets d’AVE al començament de 2013, davant la pèrdua de viatgers que aquests trens van registrar l’any anterior, en plena crisi, el bitllet de l’Alta Velocitat només ha pujat una vegada, a mitjan febrer de 2017, quan es va encarir una mitjana de l’1%.

Aquest servei ha vingut així collint successius rècords anuals de passatgers. En 2017, l’AVE va tancar 2017 amb 21,10 milions de passatgers, un 3,6% més, als quals se sumen 11,79 milions de la Llarga Distància.

Per a 2018, l’Alta Velocitat enfila la consecució d’un nou màxim històric de viatgers, atés que previsiblement tancarà per damunt de la cota dels 22 milions d’usuaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =

torrent