25n
25N
25N

La remodelació de la plaça de Bruges i l'entorn del Mercat Central podria començar al maig

L’Ajuntament de València ja ha adjudicat les obres que permetran la recuperació de l’espai públic i la posada en valor del patrimoni històric

La remodelació de la plaça de Bruges i l'entorn del Mercat Central podria començar al maig
10/02/2021 -

L’Ajuntament de València ja ha adjudicat les obres de la remodelació de la plaça de Bruges i l’entorn del Mercat Central i la Llotja. Un projecte de gran envergadura, que permetrà la recuperació de l’espai públic i la posada en valor del patrimoni històric de la ciutat, i que com ha confirmat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, les obres podrien arrancar el mes de maig.

La idea és crear un espai unificat que regruix el valor històric que es concentra en aquest lloc i que, ara, semblen zones inconnexes, Per això, com va avançar en el seu moment Gómez, “s’ha apostat per diferents tipus de paviments en funció de l’espai en el qual ens trobem, que simularan a més els camins de l’aigua. D’aquesta manera, es col·locarà, al voltant de la Llotja, un paviment de pedra natural, similar al de la seua façana, i que contrast amb el dels escalons, ja que “es tracta d’un dels paviments més antics de la ciutat”.

Per l’entorn de l’Església dels Sants Joans, s’emprarà la mateixa pedra de la seua façana però en format més xicotet i, el més destacat, es pavimentarà amb llamborda recuperada l’entorn del Mercat. “Un empedrat que ara roman ocult sota l’asfalt i que recuperarem”.

Així mateix, s’ampliaran els espais verds amb la incorporació de més arbrat i, especialment, a la plaça del Mercat, se substituirà l’arbratge actual per palmeres datileres, tan pròpies del paisatge urbà de València.

ACTUACIONS PER ZONES

A la plaça de Bruges, un dels elements clau serà resoldre el final de l’avinguda de l’Oest, “adequant la seua traça a l’escala residencial del barri”. Però, a més, s’afegirà un reticle de palmeres seguint els eixos de l’estructura del mercat, així com la instal·lació d’un sistema de pèrgoles que no sols dotaran d’ombres aquest espai, sinó que serviran per a camuflar del paisatge els elements de l’actual pàrquing, com els ascensors i l’escala.

Respecte a la plaça del Mercat, es netejarà el paisatge urbà amb la retirada dels actuals elements de senyalització de conversió en zona de vianants blana per a projectar un espai obert, unificat i per als vianants. Així mateix, cal destacar que es crearà una zona de graderia, de quatre escalons, amb la qual s’aconseguirà recuperar la cota original d’accés a Les Covetes.

Recuperació de Les Covetes de Sant Joan

Com ja va anunciar l’alcalde de València, Joan Ribó, Les Covetes es rehabilitaran i es posaran en funcionament de la mà de l’Associació Recuperem Les Covetes, amb el suport de l’Ajuntament. En aquest sentit, Ribó va mostrar el seu convenciment que la funció comercial i artesanal, que durant segles es va dur a terme en aquests recintes, pot tornar a ser una realitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − tretze =