25n
25N
25N

El Palauet de Nolla de Meliana s'obrirà al públic en 2020

Després d’aconseguir una subvenció dels fons FEDER, Meliana farà visitable aquest patrimoni de la localitat

24/10/2019 -

Meliana ja està a punt de reobrir el Palauet de Nolla. Després d’un projecte que porta en marxa des de 2010, l’edifici amb gran valor patrimonial podrà ser visitat pel públic.

Les tasques de conservació i remodelació han pogut ser dutes a terme gràcies a la concessió d’uns Fons FEDER, de la Unió Europea. El projecte del Palauet de Nolla ha sigut elegit entre totes les presentades al Consell Europeu.

L’alcalde de la localitat, Josep Riera, ha explicat que es tracta d’un procés molt especial per a l’Ajuntament de Meliana, que després d’anys duent a terme aquesta remodelació, per fi una part del Palauet serà visitable. Riera ha parlat del Palauet de Nolla com “el nostre tresor”, patrimoni de Meliana i també amb molta història i importància per tota Europa. En 2012, ens ha explicat, es va aconseguir el premi Europa Nostra, requisit indispensable perquè aquest any s’haja aconseguit que el projecte tinga el premi del Consell Europeu.

A través de concursos, activitats, rutes i projectes de difusió, s’ha donat vida a aquest projecte de rehabilitació, com ha explicat Ángela López, de l’empresa ARAE. S’han programat diferents actes com visites escolars, un festival gastronòmic, concerts o un concurs de relats curts a través de xarxes socials. Cada activitat està relacionada amb un personatge europeu que té història en el Palauet de Nolla, com Blasco Ibáñez o la família Romanov.

S’espera que per a finals de gener o principis de febrer, el Palauet de Nolla ja haja completat aquesta fase, i en la planta baixa es puguen realitzar concerts, exposicions i, per descomptat, visites a aquest edifici amb tanta història a Meliana.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + set =

mercat medieval ontinyent