25n
25N
25N

L'Ajuntament reclama una regulació per als apartaments turístics

L'Ajuntament reclama una regulació per als apartaments turístics
21/12/2017 -

“El fet que qualsevol apartament que s’oferisca a través d’una plataforma haja d’estar registrat en l’Agència Valenciana és una magnífica notícia perquè permet controlar des de la Generalitat i, per tant, des dels ajuntaments, que som les principals afectats per aquest fenomen, tota l’oferta d’allotjament”, segons han dit la regidora delegada de Turisme, Sandra Gómez.

Gómez ha realitzat aquestes declaracions hui a la porta de l’Hemicicle Municipal davant les preguntes dels periodistes sobre la possibilitat que s’elabore una normativa estatal sobre aquest assumpte. “Els servicis judicials ens ajuden molt a les administracions a controlar un sector, que és necessari que estiga regulat i controlat. Eixa ordenació ens permetrà avançar en una ordenació de l’oferta dels allotjaments turístics en el seu conjunt i garantirà un clima de convivència en les nostres ciutats”.

Sandra Gómez ha recordat que fa un any l’Ajuntament de València ja va plantejar que la regulació dels apartaments turístics era competència del Govern central, “que no estava fent els deures mentre que les administracions autonòmiques i locals estàvem sense competències, intentant regular aquest fenomen”.

“El Govern central arriba tard però que es pose ja a regular perquè no passem una altra temporada alta, estival, sense tindre unes pautes marcades”, ha resolt la regidora que també ha instat el president del govern Mariano Rajoy perquè comence a treballar.

“Enfront de la desídia i la inoperància d’altres administracions, des de l’Ajuntament ja estem treballant i estem intentant arribar a acords amb aquestes plataformes per a poder controlar aquest fenomen i limitar i restringir l’oferta il·legal que existeix en aquesta ciutat”. Per açò, ha conclòs Sandra Gómez, “esperem tindre un marc regulador prompte perquè puguem garantir la convivència en la ciutat de València, controlar la competència deslleial a la resta d’allotjaments turístics i controlar els processos d’especulació immobiliària de determinats barris per a evitar l’expulsió dels residents i sobretot per a evitar que determinats barris residencials es convertisquen en barris d’allotjaments turístics”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 10 =

bombers
Valencia activa