25n
25N
25N

'Regala un Ninot', la plataforma per a ajudar els artistes fallers en temps de coronavirus

Il·lustracions, caricatures o ninots personalitzats de l’artista faller que tu tries en regalaunninot.com

'Regala un Ninot', la plataforma per a ajudar els artistes fallers en temps de coronavirus
25/05/2020 -

Fa unes setmanes es coneixia oficialment una de les decisions més tristes per a la ciutat de València. Les Falles de 2020 se suspenien definitivament, i encara que era un anunci esperat a causa de l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana, la veritat és que va suposar un dur colp, especialment, per a tots els sectors que viuen econòmicament de la celebració de les festes josefines.

I un d’eixos gremis afectats són, precisament, els artistes fallers que, en 2020, hauran de fer front no sols a la suspensió de les Falles, sinó també de les Fogueres d’Alacant. Una crisi econòmica que es tractarà de pal·liar amb la iniciativa ‘Regala un Ninot’. A través de la creació d’una pàgina web, no sols es dóna a conéixer el treball d’aquests artistes fallers, sinó que s’anima a la ciutadania a ajudar-los a superar aquesta crisi amb la compra de regals o decoració que portaran el segell de l’artista faller que tu tries.

“Un artista no sols fa falles o fogueres, també ofereix ninots personalitzats, il·lustracions, caricatures i altres creacions”, que s’han conjuminat en aquesta nova plataforma, expliquen els promotors. Sens dubte, una oportunitat perfecta que els permet “obrir noves vies d’ingrés i facilitar la seua supervivència” en temps de coronavirus.

D’aquesta manera, Regalaunninot.com agrupa a tots els artistes que vulguen formar part d’aquesta iniciativa perquè puguen exposar els seus productes als usuaris, creant una centralització de recursos en una única plataforma que, a més de donar-los visibilitat, facilita la selecció de productes i la compra.

Regalaunninot.com naix d’una iniciativa llançada el 12 de maig de 2020 per Xavier Serra, creador del blog Malalt de Falles, amb la intenció de difondre el treball dels artistes fallers. Després de la suspensió de les festes grans de la Comunitat Valenciana, es va pensar fer un pas més per a continuar promocionant la creativitat del gremi, al mateix temps que “s’ajudava el sector a tirar endavant en un any complicat”.

Amb aquest propòsit, va sorgir aquesta web on les persones usuàries podran obtenir informació de qualsevol artista, investigar sobre les seues creacions i, finalment, contactar amb ells, a través d’un senzill formulari, per a realitzar els encàrrecs completament personalitzats. Toño Savall, Gotes de Foc, Òscar Villada, Vicente Domínguez, Mario Pérez, Sergio Amar i Ramón Solaz són els artistes que ja s’han unit a aquesta iniciativa, i s’espera que més artistes vagen incorporant-se a aquesta nova manera de mostrar el seu art.

Així, si tens pensat fer un regal especial, què millor que regalar creativitat de la mà dels millors: els artistes fallers que, cada any, inunden València d’enginy, sàtira i color.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + un =

caixaontinyent
lleida 2020
paterna
ruta massamagrell