25n
25N
25N

Els 629 refugiats del vaixell Aquarius arriben aquest diumenge a València

Espanya 2000 ha convocat una concentració per a protestar contra l’arribada dels refugiats del vaixell Aquarius

Karpov /SOS Mediterranée (@SOSMedFrance)

Els 629 refugiats del vaixell Aquarius arriben aquest diumenge a València
15/06/2018 -
Si vols ajudar:
El Govern Autonòmic ha habilitat el telèfon 963 428 099, i l’adreça del correu electrònic aquarius@112cv.gva.es per a canalitzar les multitudinàries sol·licituds de col·laboració que ha registrat la Generalitat, des que es va anunciar que el vaixell Aquarius desembarcaria a València.

Menjar, roba eixuta i assistència sanitària de Creu Roja serà el primer que reben les 629 persones que viatgen rumb a València a bord del vaixell Aquarius. Tot indica que aquest diumenge de matinada  desembarcaran en el moll de creuers, ja que La Marina ha quedat inhabilitada en coincidir amb un concert de Fito&Fitipaldis, que concentrarà a 17.000 persones, i que obligarà al fet que el pont del circuit de la Fórmula 1 estiga baixat.

Així i tot, des de tots els àmbits de l’Administració Pública s’està treballant a contrarellotge per a preparar un dispositiu que permeta un bon acolliment de les 629 persones rescatades, el cap de setmana passat, enfront de les costes de Líbia. D’aquesta manera, el moll de Baleària ha sigut la millor elecció per al desembarcament, ja que compta amb un espai i unes instal·lacions més adequades per a la seua recepció. Una vegada en terra ferma, els menors de vuit anys, embarassades o persones amb lesions es traslladaran, directament, a l’hospital per a un examen mèdic en profunditat.

I la resta? Tot apunta al fet que hospitals en desús, com l’antiga Fe o l’hospital militar de Mislata, el complex sociosanitari de Bétera o el complex educatiu de Xest són alguns dels llocs que, des de la Generalitat, s’estan barrejant per a albergar, durant els primers dies, als refugiats. Així i tot, encara no hi ha res decidit. Des d’altres localitats, com Catarroja o Paiporta, també s’estan preparant per a l’acolliment dels refugiats. Una ajuda humanitària que ha traspassat els límits de la Comunitat Valenciana, ja que, també, des del Govern de Balears s’estan cercant edificis habilitats per a acollir entre 15 i 30 persones del vaixell Aquarius.

Una onada de solidaritat que ha inundat València. I és que milers de ciutadans s’han mobilitzat per a aportar el seu granet de sorna, i ajudar als refugiats. No obstant això, i encara en aquests casos tan dramàtics, també hi ha gent que intenta traure profit de la situació. En aquest sentit, la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha alertat que han començat a circular missatges, a través de les xarxes socials, sol·licitant donatius. ‘No facen cas de missatges que es difonguen en els quals es demane diners o qualsevol col·laboració que no siguen els canals oficials, perquè ja hi ha algun espavilat per ací. No es deixen portar per eixe tipus d’anuncis que no fan més que estafar a la gent’.

Aquest diumenge, l’Aquarius arribarà al port de València, sempre que les condicions meteorològiques no retarden el desembarcament. I és que, per davant, els espera una travessia amb mal temps i ones de fins a quatre metres, acompanyades de tempestes. Membres de la tripulació de l’Aquarius i ‘Médicos Sin Fronteras’ ja havien alertat de ‘la bogeria que suposa prendre eixe risc amb una embarcació abarrotada de refugiats’. No obstant això, no els ha quedat més remei davant la negativa d’Itàlia i Malta d’obrir els seus ports, malgrat la petició formal que els va fer l’ONU.

Les 629 persones a bord de l’Aquarius tindran la consideració de refugiats

No és el mateix xafar sòl espanyol amb la consideració d’immigrants sense papers, que com a refugiats. Per això, des del Govern d’Espanya han anunciat que en tractar-se d’una ‘crisi humanitària’, se’ls considerarà refugiats i, per tant, no seran traslladats als Centres d’Internament d’Immigrants (CIE), en els quals s’interna als immigrants, fins a 60 dies, per a després procedir a la seua repatriació.

D’aquesta manera, com a refugiats tindran dret a allotjament sense supervisió policial, així com a una xicoteta assignació econòmica per a cobrir les seues despeses bàsiques. Així, i encara que, en un primer moment, seran allotjats en els espais habilitats per la Generalitat, superats els primers auxilis, serà l’Executiu Central qui s’encarrega de la distribució d’aquestes 629 persones al voltant d’Espanya i de les seues cures.

Espanya 2000 organitza una concentració contra els refugiats de l’Aquarius

La formació ultradretana España 2000 ha convocat, a través de les seues xarxes socials, una concentració, aquest dissabte, a les 19.00 hores, en l’avinguda del Port de València, per a mostrar el seu rebuig a l’arribada del vaixell Aquarius. Així, en el seu compte de Facebook, es deixa en evidència la falta d’humanitat: ‘Mentre aquest Govern va tancar el banc d’aliments, deixant a milers de famílies sense tindre aliment per a emportar-se a la boca, ara, per rèdit polític, ofereixen de tot a l’immigrant il·legal. El dissabte tens l’oportunitat de rebutjar que València es convertisca en l’entrada de milers d’il·legals amb paga a costa dels teus impostos’.

Davant aquesta situació, l’ONG de suport a la immigració ha demanat a la Delegació del Govern que es garantisca la seguretat dels refugiats, així com dels operatius que estaran ajudant en la recepció d’aquestes 629 persones, que fugen de la fam i de la guerra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 18 =

torrent