25n
25N
25N

Gabriela Bravo destaca el reforç del 1·1·2 per a atendre les més de 62.000 telefonades relacionades amb la pandèmia de COVID-19

La Sala 112 s’ha dimensionat amb un augment del 50% en les instal·lacions de l’Eliana i Cheste

Gabriela Bravo destaca el reforç del 1·1·2 per a atendre les més de 62.000 telefonades relacionades amb la pandèmia de COVID-19
04/04/2020 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha explicat aquest dissabte que el Telèfon 1·1·2 CV s’ha reforçat per a atendre les més de 62.000 telefonades relacionades amb la pandèmia de COVID-19. La consellera ha presentat, en videoconferència amb els mitjans de comunicació i des del Centre de Coordinació d’Emergències, un balanç sobre les actuacions dutes a terme per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències des que es va declarar l’estat d’alarma a causa de la crisi sanitària.

Bravo ha detallat el gran nombre de telefonades que el servei de telèfon únic d’atenció enfront de les emergències, el 1·1·2 Comunitat Valenciana, ha hagut d’atendre des que es va iniciar l’emergència per coronavirus. Des de l’1 de març fins al 3 d’abril es van rebre 358.036 telefonades, de les quals, 62.297 van ser casos gestionats i relacionats amb la COVID-19.

Per a atendre aquest volum de sol·licituds d’ajuda ha sigut necessari realitzar dos contractes d’urgència per un import aproximat de 2 milions d’euros destinats a contractar més personal per a l’atenció i gestió del servei. Al mateix temps, a més d’ampliar la dotació, es va desdoblegar la pròpia plataforma del 1·1·2 amb un espai diferenciat de l’actual per a salvaguardar la salut dels professionals.

Així, des del 12 de març, a més de la sala habitual de 1·1·2 a l’Eliana, hi ha una altra sala operativa situada en les instal·lacions de l’IVASPE, en el Complex Educatiu de Cheste, que ha suposat augmentar el dimensionament del servei en un 50 per cent.

D’altra banda, el 13 de març es va activar el Pla Territorial d’Emergències de la Comunitat Valenciana i, des del 23 de març, es va requerir la col·laboració de l’empresa pública instrumental Tragsa per a executar actuacions que feren front a l’emergència per un import de 7,7 milions d’euros. D’aquesta forma, Tragsa està treballant en l’adequació de les instal·lacions i va donar suport logístic en la retirada de monuments fallers de la via pública i el seu trasllat a Fira València, així com el subministrament de materials, equipament, avituallament així com per a les obres civils d’instal·lacions sanitàries.

Pla de Coordinació i Suport Municipal

La consellera Bravo també ha detallat un balanç de la posada en marxa del Pla de Coordinació i Suport als Ajuntaments que, en menys d’una setmana, ha atés les peticions de 179 ajuntaments de la Comunitat Valenciana quant a necessitats de material sanitari, desinfecció de carrers i transport de queviures i béns essencials.

Així, el departament d’Interior del Consell ha mobilitzat i coordinat a més de 10.000 professionals de seguretat i emergències que, a més d’aquestes tasques de repartiment i atenció als municipis, han estat col·laborant, com és el cas dels Bombers Forestals de la Generalitat, en el muntatge de l’hospital de campanya de Castelló, “una aportació necessària per a no retardar la finalització de la infraestructura”, ha puntualitzat la consellera.

“S’estan multiplicant els esforços per a atendre tant els ajuntaments com a la ciutadania de la Comunitat”, ha remarcat Bravo, qui ha destacat que, des que es va posar en marxa el Pla de Coordinació i Suport als Ajuntaments, fa una setmana, un total de 179 municipis (quasi un terç dels de la Comunitat Valenciana) han presentat 278 sol·licituds d’ajuda: 44 d’Alacant, 34 de Castelló i 101 de València.

Quant a la mena de sol·licituds, 210 de les 278 peticions requerien material sanitari i de neteja (micos, màscares, guants, lleixiu etc.); 52 més sol·licitaven la desinfecció d’instal·lacions i vials municipals i altres 16 requerien ajuda per a transport de queviures i subministraments.

A més, l’Agència ha coordinat la petició de 63.095 màscares i 113.351 guants, dels quals, ja s’han entregat 30.800 i 44.500 respectivament. Per a fer arribar aquest material als diferents municipis han col·laborat els Bombers Forestals de la Generalitat, voluntariat de Protecció Civil i personal de Societat de Gestió Integral de Seguretat i Emergències (SIGSE) i de l’empresa pública estatal Tragsa.

Els lliuraments relacionats amb el transport d’aliments s’han completat totes i la desinfecció d’instal·lacions i carrers s’iniciaran dilluns que ve.

Atenció psicològica

Gabriela Bravo també ha explicat que el 2 d’abril es va posar en marxa el Programa de Suport Psicològic amb l’objectiu de cobrir les necessitats d’atenció emocional sol·licitades pels professionals que estan dia a dia treballant amb aquesta pandèmia (professionals sanitaris, seguretat, emergències). No obstant això, la consellera ha anunciat també que el servei s’ha obert a tota la ciutadania a través del telèfon 961 040 112.

Hospitals de campanya

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències està coordinant la construcció dels tres hospitals de campanya, que compten amb un pressupost de 4,8 milions d’euros destinats a la infraestructura, l’equipament bàsic funcional, la instal·lació de sistemes de dades i comunicacions i la disposició de 1.100 llits hospitalaris (500 a València, 400 a Alacant i 200 a Castelló).

En l’actualitat, la construcció del de València es troba ja al 50% i el de Castelló, al 40%. Els treballs de l’hospital d’Alacant porten un retard de dos dies per qüestions tècniques de l’escomesa de l’aigua amb el que la instal·lació de les primeres carpes començarà aquest dissabte, 4 d’abril. El 8 d’abril està previst que acabe el muntatge del centre de Castelló; el 9 d’abril el de València i el 10 del mateix mes el d’Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =