25n
25N
25N

Reduir les llistes d'espera a 70 dies, l'objectiu de Sanitat

Una de les principals mesures per a això serà el districte únic sanitari que permetrà unificar les llistes d’espera

Reduir les llistes d'espera a 70 dies, l'objectiu de Sanitat
13/02/2020 -

La conselleria de Sanitat s’ha proposat la reducció de les llistes d’espera a 70 dies i reduir a zero el nombre de pacients que espera més de 180 dies per a ser intervinguts en quatre anys. Per a això, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, compta amb el Pla d’Optimització de Temps i Millora de l’Atenció 2020-2023.

Però, com s’aconseguirà? Una de les principals mesures que es duran a terme serà la posada en marxa del districte únic sanitari, que permetrà unificar les llistes perquè els pacients puguen ser atesos en qualsevol centre de la Comunitat Valenciana. Així mateix, i per a portar un control més exhaustiu de la demora mitjana, es crearan les Oficines de la Demora, que oferiran dades, cada mes, per departaments, especialitats i patologies per a poder coordinar millor les actuacions dels professionals i obtenir un major rendiment dels recursos.

No obstant això, no seran les úniques mesures que s’impulsaran per a aconseguir aquest objectiu. En aquest sentit, i com ha anunciat Barceló, es pretén potenciar les consultes telefòniques, les interconsultes no presencials i la telemedicina, amb terminis de resposta breu, amb la finalitat d’evitar derivacions i desplaçaments innecessaris, especialment en zones rurals i entre la població major i dependent.

“Al gener, la dada de demora mitjana es va situar en 86 dies, quatre dies menys que al desembre i sis dies menys que el desembre de 2018. Hem arrancat l’any amb 2.451 pacients menys en espera d’una intervenció quirúrgica”. Així i tot, ha continuat Barceló, “volem reforçar el compromís cap a una atenció dins de temps raonables, escurçant la incertesa de l’espera i eliminant, així, el seu impacte negatiu sobre el sistema sanitari”.

A més del pla presentat, la conselleria de Sanitat compta amb un pressupost de 35,2 milions d’euros per a 2020, que aniran destinats a impulsar mesures com el reforç dels equips amb més pacients en espera o continuar oferint al pacient la possibilitat de triar, al cap de 60 dies de la seua inclusió en llista d’espera, un centre sanitari col·laborador inclòs en el pla de xoc.

Amb la implantació d’aquest pla, per a desembre de 2023, Sanitat es compromet no només a disminuir el nombre de pacients en llista d’espera quirúrgica estructural en un 25%, sinó també reduir a zero el nombre de pacients que esperen més de 180 dies en llista d’espera quirúrgica i reduir la demora mitjana a 70 dies, així com reduir a un 20% el numere de primeres consultes de més de 60 dies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + setze =

caixaontinyent
lleida 2020
ruta massamagrell