25n
25N
25N

La Xarxa d'Oficines de Víctimes del Delicte s'estén a Ontinyent, Quart i Massamagrell

La Xarxa d'Oficines de Víctimes del Delicte s'estén a Ontinyent, Quart i Massamagrell
21/02/2020 -

Amb l’obertura de l’oficina d’Ontinyent el passat 10 de febrer i la posada en marxa d’altres dues en els jutjats de Quart i Massamagrell a principis del pròxim mes de març, la Xarxa d’Oficines d’Assistència a les Víctimes del Delicte de la Generalitat cobrirà 16 dels 18 partits judicials de la província de València.

“D’aquesta forma -segons ha explicat el director de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón- es van complint els objectius previstos i enguany, amb l’obertura de les oficines de Mislata i Moncada, comptaran amb una oficina tots i cadascun dels 18 partits judicials de la província al fet que cal sumar la d’Utiel que, encara que no té jutjats, per la seua grandària i situació geogràfica necessitava aquest servei”.

Des de la seua posada en marxa el febrer de 2018, la Xarxa d’Oficines ha crescut a la província de València de les set que gestionava l’antiga Fundació d’Ajuda a les Víctimes del Delicte (Favide) a les quinze que estan en servei en el primer trimestre de 2020 en les seus judicials de València, Alzira, Catarroja, Gandia, Paterna, Sagunt, Sueca, Torrent, Requena, Xàtiva, Utiel, Picassent, Carlet, Llíria i Ontinyent. En elles treballen ara mateix un total de 58 professionals entre lletrats, psicòlegs i treballadors socials.

“Aquesta aposta per l’atenció a les víctimes -ha explicat García Añón- ha sigut reconeguda pel Consell General del Poder Judicial en la reunió celebrada aquest mateix dijous, 20 de febrer, per l’Observatori de Violència de Gènere de l’òrgan de govern dels jutges”. En aquest sentit, el director general ha recordat que la xarxa és “la més extensa i completa del país, seguida per Andalusia que compta, per a prestar aquest mateix servei, amb nou funcionaris”.

Durant l’any 2019, les 14 oficines de la província de València van atendre un total d’11.471 persones, és a dir, 31 cada dia. Per a José García Añón, “els números demostren que aquest era un servei necessari i el model, a més, és ja una referència en tota Espanya que ara serà replicat pel Govern de Canàries”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − dos =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud