caixa popular

València s'adherirà al manifest de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia

València s'adherirà al manifest de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia
26/07/2017 -

El reconeixement de l’agricultura periurbana, les bones pràctiques agronòmiques, la comercialització local o la sensibilització social són algunes de les claus del manifest de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia que demà signarà també València com a ciutat fundadora. Al Ple de juliol que se celebrarà demà es farà una declaració institucional anunciant l’adhesió.

Altres dels aspectes abordats al manifest són la gestió municipal i la governança i l’articulació i l’extensió de les xarxes de ciutats a partir del Pacte de Milà sobre Polítiques Alimentàries Urbanes. La regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo, ha mostrat la seua satisfacció per la conversió de la moció preparada des de la Regidoria en una declaració institucional. El suport de tots els grups municipals a aquesta iniciativa “abunda en el compromís de tota la ciutat de València envers l’alimentació” i ha recordat en aquest sentit que la signatura del Pacte de Milà va suposar un compromís ferm que es manifesta en moltes accions, algunes de les quals ja s’han dut a terme, mentre que la resta veuran la llum progressivament, sobretot entre setembre i octubre, en el marc de la celebració del Dia Mundial de l’Alimentació.

L’adhesió a aquest manifest que promou la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia és el resultat de quasi un any de treball per donar un impuls a la constitució d’una xarxa que ha treballat al voltant de l’agroecologia com un sistema productiu global amb la unió de la responsabilitat social i l’ambiental en els sistemes alimentaris.

Aquesta xarxa de ciutats ha consensuat un manifest que ja han signat ciutats com ara Madrid, Saragossa, Las Palmas, Pamplona o Lleida i que ara signa València. “Amb aquesta signatura es posen en marxa uns compromisos derivats que situaran València entre les ciutats més avançades i una de les que més haurà aportat per la sostenibilitat i la seguretat alimentària, treballant la governança i la participació”, ha explicat Castillo, qui ha defensat que amb accions com aquesta “el Govern de la Nau està molt satisfet per ficar València en el mapa però per uns paràmetres diametralment oposats als que varen protagonitzar els governs locals anteriors, amb el Partit Popular al capdavant”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 14 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris