25n
25N
25N

Recursos antipersones

Una de les prioritats de la nova majoria del Botànic que va sorgir de les eleccions de maig del 2015 va ser lluitar contra la pobresa i els seus efectes i ajudar a les persones més vulnerables de la societat a tenir una vida digna.

Part d’eixe compromís va ser l’aprovació de la Llei de Funció Social de l’Habitatge, per a garantir que tothom tinga dret a un habitatge digne, i la Llei contra la Pobresa Energètica, que posa per damunt els interessos de les persones al de les grans comercialitzadores d’energia.

Unes lleis que han sigut recorregudes, al costat d’unes altres, pel govern central de Mariano Rajoy davant el Tribunal Constitucional. Amb els recursos a les lleis socials del Consell, el PP demostra la seua crueltat amb la gent més vulnerable. El partit de la senyora Bonig es torna a posar al costat dels poderosos com han fet sempre que han tingut el poder.

Malgrat aquests recursos del govern central, tant des de Compromís com la resta de partits del Botànic, vam continuar treballant per les persones més vulnerables de la societat.

Des de Compromís ja registrem una proposició no de llei d’urgència, que el ple de les Corts va aprovar al novembre, per a exigir al govern central la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat a les lleis de funció social de l’habitatge i contra la pobresa energètica aprovades pel parlament valencià.

Considerem que són uns recursos antipersones que ens demostren una vegada més l’alternativa que planteja el Partit Popular: corrupció, retallades en drets i desigualtat.

A més, amb aquests recursos, el PP ataca el nostre autogovern. Des de 2015 els partits del Botànic estem exercint les nostres competències per a millorar la vida de les persones i no per a omplir la butxaca d’uns pocs.

Per això volem començar l’any reivindicant, de nou, la necessitat d’aquestes lleis socials per a totes les valencianes. I exigint a Rajoy i al govern central alguna cosa molt senzilla: Si no volen treballar per a ajudar a les persones més vulnerables, com a mínim, que ens deixen fer-ho a la resta.

Cristina Rodríguez,
Diputada de Compromís en Les Corts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 1 =