25n
25N
25N

Recomanen 10 metres de distància de seguretat entre 'runners' per a evitar el contagi

Recomanen 10 metres de distància de seguretat entre 'runners' per a evitar el contagi
29/04/2020 -

Els ‘runners’ hauran d’augmentar la distància de seguretat fins a mínim 10 metres per a evitar el contagi de Covid-19 quan se’ls permeta tornar a realitzar exercici a l’aire lliure, segons el doctor Dick Pasker, pneumòleg de l’Hospital Quirónsalud Torrevieja.

L’explicació resideix en què quan una persona tus o respira molt profund expulsa xicotetes gotes que queden suspeses en l’aire uns segons i si aqueixa persona està infectada, les xicotetes gotes són susceptibles de transmetre el virus.

“En el cas de trobar-nos parats aquestes gotes no són capaces d’arribar molt lluny, per la qual cosa la distància de seguretat de metre i mig resulta suficient; no obstant això, si estem en moviment com és el cas dels corredors, les gotes queden suspeses en l’aire uns segons en la zona darrere de l’esportista, per la qual cosa la seguretat mínima a respectar hauria de ser de deu metres”, ha assenyalat en un comunicat. A més, cal evitar córrer en paral·lel amb altres corredors a menys de deu metres de distància.

Quant a l’ús de la màscara, el pneumòleg afirma que aquesta disminuirà la capacitat d’exercici. “No provoca falta d’oxigen però respirar a través de la màscara genera resistència i això significa major treball respiratori, la qual cosa augmenta la sensació d’ofec abans”.

COM AFECTA La COVID-19 Als CORREDORS

Els pacients que han tingut un quadre greu amb pneumònia greu hauran d’esperar un temps prolongat per a la seua recuperació, la qual cosa provoca una pèrdua significativa de la capacitat d’exercici i massa muscular.

Probablement, adverteix el doctor Pasker, “part d’aquests pacients tindran seqüeles cròniques pulmonars per cicatrius en els pulmons (fibrosi pulmonar). Els pacients que han tingut malaltia lleu o moderada “probablement no tindran seqüeles i podran realitzar esport després de recuperar-se”.

L’especialista recomana realitzar esport de manera regular, no fumar, menjar sa i dormir les suficients hores per a reforçar el sistema immunològic i protegir-nos enfront del coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 16 =