25n
25N
25N

La missatgera Caterina i la Bústia Reial visiten els barris de València per arreglar les cartes als Reis Mags

La missatgera Caterina i la Bústia Reial visiten els barris de València per arreglar les cartes als Reis Mags
20/12/2018 -

Amb l’arribada del Nadal, la regidoria de Cultura Festiva tornarà a portar Caterina a recórrer els barris i pobles de València amb la bústia reial. La missatgera dels Reis Mags d’Orient, acompanyada dels seus ajudants, s’encarregarà que les cartes dels xiquets i xiquetes que s’han portat bé arriben a mans de Melcior, Gaspar i Baltasar per a fer realitat els seus desitjos.

Caterina i la Bústia Reial començaran el seu viatge arreu de València el dissabte 22 de desembre als carrers Alboraia i Poeta Bodria de matí i a la plaça de l’Ajuntament de vesprada. El viatge de la missatgera dels Reis Mags finalitzarà el dissabte 5 de gener a La Marina, després d’haver visitat durant les festes de Nadal 13 zones diferents, entre les que es troben el Mercat Central, la plaça de Lluís Cano de Benimàmet, la plaça Major de Pinedo, el carrer Orient de Mont-Olivet, la plaça de Segòvia a Jesús, l’estació de metro Aiora, la plaça de Roma a l’Olivereta, el parc infantil Jardí de Morvedre o la plaça de Robillard a la Malva-rosa.

Tant el personatge de Caterina com la Bústia Reial van ser creats l’any passat. «Amb Caterina i la Bústia Reial arribem a molts barris i pobles de la ciutat en una nova proposta nadalenca descentralitzada que se suma a l’ornamentació i la il·luminació o les nadales als barris, perquè tots els barris i pobles de la ciutat són importants per al govern de Joan Ribó», ha declarat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

Enguany Caterina presenta una nova aparença, amb un disseny fet per Irene Belenguer de l’Estudi Minimís. Esta imatge adornarà el puzle per a pintar de Caterina, que rebran els xiquets i xiquetes de València, junt amb 4 ceres de colors, com a regal dels Reis Mags.

RECITALS DE NADALES

La regidoria de Cultura Festiva ha programat una sèrie de recitals en els diferents barris, amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana i altres entitats, on diversos cors i grups difondran el repertori tradicional d’estes festes.

El 20 de desembre comença el primer concert del programa. El concert Tubanadal tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament a les sis de la vesprada i comptarà amb 80 tubes i bombardins i 80 veus d’alumnes i professors de conservatoris i bandes de diferents localitats com ara València, Alboraia, Burjassot, Bétera, Carcaixent, Llíria, Manises, Meliana, Montcada, Oliva, Paterna, Quart de Poblet, Torrent, Toixa i el Villar.

Les nadales continuaran divendres a les 19 hores en el carrer Avellanes amb la Ronda de Nadal, organitzada en col·laboració del Grup de Danses Alimara de la Societat Coral el Micalet. Mentre que dissabte a les 12 del migdia s’acolliran diferents cors de manera simultània als mercats municipals de la ciutat, com el de Benicalap, el del Cabanyal, Mossen Sorell, Rojas Clemente i Russafa, així com a la plaça de Patraix i al carrer Olta-Joaquim Benlloch a Malilla.

L’Ajuntament ha imprés 60.000 exemplars del programa de Nadal, que seran repartits a la ciutadania i que compten amb tota la informació de l’oferta d’activitats per a les festes d’este desembre i principis de gener.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =

CCCC
torrent