caixa popular

Recaredo Agulló: "El running li va a guanyar la partida a la resta d'esports"

Recaredo Agulló: "El running li va a guanyar la partida a la resta d'esports"
03/05/2017 -

A Espanya, dos milions de persones practiquen running i només a la Comunitat Valenciana són 450.000 els que practiquen aquest esport. L’evolució de l’atletisme popular i de l’organització i participació en les carreres populars ha augmentat exponencialment en l’última dècada.

Recaredo Agulló, reconegut catedràtic i un dels majors experts en atletisme popular d’Espanya, explica que tradicionalment l’esport ha estat lligat a un component elitista perquè només podien practicar-ho aquells que disposaven de temps lliure i podien pagar unes instal·lacions determinades i/o comptaven amb més persones per a compondre un equip, per tant estava reservat per a les classes altes. “Si vols jugar a futbol, has de ser un equip d’onze; si vols nadar, t’has d’anar a la mar o a una piscina, si vols jugar a tennis, necessites una pista i dos o quatre jugadors. El running és l’esport més econòmic i li guanyarà la partida a la resta d’esports”, apunta Agulló.

El pròxim 24 de juny se celebra la 10K Divina Pastora Seguros Alboraya Contra el Cáncer, carrera a la qual posarà veu Recaredo Agulló abans de la seua retirada professional com speaker i en la qual s’espera que les dones tinguen un paper protagonista. El fàcil accés a l’atletisme popular afavoreix la participació femenina i són vàries les carreres en les quals la dona té una presència superior al 50%. Com destaca el periodista, aquest fet “és especialment cridaner en els casos en els quals es tracta de carreres solidàries a causa del seu caràcter menys competitiu i amb major facilitat per a treballar en equip”.

A més, com analitza Agulló, València és una de les ciutats europees millor condicionades per a la pràctica del running a causa de les condicions orogràfiques i climatològiques de la ciutat, al parc de l’Antiga Glera del Riu Túria que creua la ciutat d’est a oest i a la cultura de la celebració de les festes populars en el carrer com els moros i cristians i les Falles. “Els esports tenen espais determinats i el de la carrera és el carrer”, assenyala.

La 10K Divina Pastora Seguros Alboraya contra el Càncer destina a la Junta Municipal d’Alboraia de la AECC un percentatge dels seus beneficis de la recaptació de les inscripcions, que estan obertes fins al 16 de juny en la pàgina de carreraspopulares.com.

Divina Pastora Seguros, dins del seu compromís social i amb els hàbits saludables, patrocina aquesta carrera solidària des de la seua primera edició fa sis anys. L’asseguradora s’ha convertit en l’entitat de referència en l’expansió de l’atletisme popular, amb el suport a més de 900 carreres populars per tota la geografia espanyola en els últims anys.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris