25n
25N
25N

Reaccions al debat: els partits enalteixen als seus líders i valoren que 'apuntara' el finançament

Reaccions al debat: els partits enalteixen als seus líders i valoren que 'apuntara' el finançament
24/04/2019 -

Els partits polítics amb representació en Les Corts Valencianes han reaccionat al debat entre els candidats a la Presidència del Govern d’Espanya d’aquest dimarts posant en valor l’actuació de cadascun dels seus líders, criticant en alguns casos la “crispació” en determinats moments i valorant que aquesta vegada sí hi haguera referències a l’infrafinançament valencià.

Abans d’assistir a la diputació permanent del parlament valencià, el sotssecretari general del PSPV i portaveu parlamentari, Manolo Mata, ha assenyalat davant els mitjans que ha quedat palés que davant “una manera molt restreta, crispada i aclaparadora de fer política pintant un país que no mereix la pena ser viscut, hi ha una altra manera de parlar de les meravelles que tenim en Espanya”, posant l’accent que aquest és “un gran país” que entre tots es pot “traure endavant”.

“(Pablo) Casado i (Albert) Rivera van donar un espectacle de crispació, d’insults i de tensió que és innecessari, acaben beneficiant a l’altra dreta que no estava i jo crec que (Pablo) Iglesias i (Pedro) Sánchez van dissenyar un país molt millor, molt més possible, amb molt més futur”, ha assenyalat.

A més, ha posat en valor que el president Sánchez ja no parla d’un nou model de finançament, sinó “de com resoldre l’infrafinançament valencià” i en aquest sentit “si hi ha un compromís del govern, el problema valencià tindrà una solució valenciana”.

La secretària general del PPCV i portaveu adjunta, Eva Ortiz, considera que es va veure un Pedro Sánchez que “sap que el diumenge va a deixar de ser president” i a un Pablo Casado “amb propostes, que és el que importa als espanyols, amb unes idees clares”.

“Trobem a faltar un debat de Sánchez amb Casado, encara que sabem després del que hem vist que el clar vencedor seria Pablo Casado, com hem pogut demostrar. El dia 28 ens juguem molt: davant d’un model de president caòtic que ja està d’eixida hi ha un model de responsabilitat, serietat i honestedat que és el de Casado i el PP”.

“DEBAT POBRE, QUE NO VA APORTAR MOLTES SOLUCIONS”

Especialment crític amb el vist en el debat ha sigut el portaveu de Compromís, Fran Ferri, qui ha lamentat que en alguns moments li va paréixer “vergonyosa” l’actitud dels candidats i així també li l’ha transmès gent anònima per xarxes socials, al·ludint a “quatre galls barallant-se per la Presidència”. “Em va paréixer un debat pobre que no va aportar moltes solucions als problemes reals de la gent, un debat que poc o gens haurà servit per a millorar la vida dels ciutadans de la nostra comunitat”, ha agregat.

Ha indicat que ahir “per fi” pareix que “algú des d’ací els va pegar un toc i sí que van nomenar el finançament dels valencians”, però “cap dels candidats es va comprometre a fer res per a solucionar el problema”. A més, ha assenyalat que es va al·ludir a la Comunitat per a parlar de corrupció, recordant que “la corrupció no és valenciana, pertany al PP” quan va estar en les institucions.

Per al secretari general de Podem i portaveu en Corts, Antonio Estañ, es van veure “dos estils de debatre: un molt bast i molt centrat a crear soroll, no plantejant cap proposta ni solució i un altre, el que representava Pablo Iglesias, que tant en la forma com en el fons va ser el clar vencedor”.

“Sobre la qüestió territorial va ser el que fonamentalment va ampliar el focus a partir de Catalunya. Venim insistint que la qüestió territorial no solament implica la qüestió catalana, sinó problemes com l’infrafinançament que per fi va traure el cap i ho va fer per part d’Unides Podem, que és també una mostra que som l’únic partit en clau estatal que pot solucionar eixe problema ja que ens creiem la plurinacionalitat i hem vist els límits que ha tingut el PSOE quan no ha complit les seues pròpies promeses”, ha dit.

Per la seua banda, el portaveu adjunt de Ciutadans, Juan Córdoba, ha destacat que en els dos debats ha quedat clara “la gran figura del líder nacional” Albert Rivera, que va presentar propostes per a “millorar la vida de tots els espanyols”.

“Es va parlar per primera vegada de l’agenda valenciana, de l’infrafinançament, estan tots els partits sensibilitzats i especialment Ciutadans, que vol acabar d’una vegada per sempre amb l’infrafinançament valencià, serà un dels principals eixos del nou govern”, ha apuntat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − 3 =

museo prehistoria