caixa popular

Ramón Tèbar: "Hi ha talent de sobra per a fer de València la capital mundial de la música"

El nou director titular de l’orquestra de València ha sigut presentat hui i agafarà el càrrec el pròxim 1 de setembre

Ramón Tèbar: "Hi ha talent de sobra per a fer de València la capital mundial de la música"

Ramón Tèbar agafarà la batuta titular de l’Orquestra de València a partir de setembre. Després d’haver sigut presentat als músics de l’Orquestra i haver conversat amb ells, Tèbar va comparéixer davant els mitjans de comunicació per a fer oficial el seu nomenament. A la roda de premsa va acudir la presidenta del Palau, Gloria Tello, i el director d’este, Vicent Ruos. “És un honor i un orgull ser nomenat director titular de l’Orquestra de València. He crescut en esta casa, els meus primers records musicals són entre estes parets. Volia parlar amb els músics abans que se’n vagen de vacances, tinc ganes de començar. La música hauria de ser la nostra denominació d’origen, és la nostra petjada. Hi ha músics valencians repartits per les orquestres de tot el món. Ací hi ha talent de sobres per a fer de València la capital mundial de la música”, assenyalava el director valencià després de la seua presentació.

ramon_tebarPer la seua banda, la presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, comentava després d’anunciar al nou director titular de l’Orquestra de València que “Ramón Tèbar era la millor opció. Tots els camins conduïen a Ramón com a director titular, té tot el que cercàvem: frescor, joventut, qualitat, innovació… sabíem que Ramón tenia altres pretendents, hem fet un gran esforç i estem molt contents que estiga ací”. La relació contractual del nou director amb el Palau serà de quatre anys i les condicions econòmiques són les mateixes que tenia l’anterior director, Yaron Traub, i el mateix caché (13.000 euros bruts per concert) i Tello espera que la relació es duga a terme i es perllongue per molts anys.

Respecte al fet de compaginar l’adreça titular de l’Orquestra de València amb ser director convidat en el Palau dels Arts, Tèbar posa l’accent en la necessitat de sumar i no dividir quant al món de la música es refereix. El fet que tots dos coliseus treballen junts és una idea que tant el nou director com la presidenta del Palau comparteix, “hem d’anar de la mà i crear sinergies, sense contraprogramar i tenint en compte que som membres de la ciutat i que el nostre projecte és compartit”.

Ramón Tèbar és considerat com un dels directors d’orquestra espanyols amb més trajectòria de la seua generació. Entre els càrrecs que ha ostentat fins al moment estan el ser el Principal Director Convidat del Palau dels Arts Reina Sofia; Director Musical i Director Principal de la Floria Grand Opera, Director Artístic de la Palm Beach Symphony, Director Artístic de l’Opera Naples i Director Artístic del Festival de Santo Domingo Music. Preguntat per si tant compromís li podria ‘despistar’ del càrrec recentment nomenat, Tèbar assenyalava que “és qüestió d’organitzar-se però és possible compaginar-ho tot”. El director valencià és molt benvolgut per la seua versatilitat musical i s’ha llaurat una gran reputació tant en el terreny operístic com a simfònic.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − un =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris