25n
25N
25N

Rafelbunyol tindrà un centre de dia autosuficient energèticament per a persones majors

Rafelbunyol tindrà un centre de dia autosuficient energèticament per a persones majors
15/04/2021 -

El municipi de Rafelbunyol comptarà amb un centre de dia per a majors que serà autosuficient energèticament, gràcies a la inclusió d’aquest projecte en el Pla Convivint impulsat per la Generalitat Valenciana. Aquest projecte, que es va gestant des de 2019 entre les dues institucions públiques, suposa recuperar per a la ciutadania del municipi un edifici que ha estat inutilitzat durant els últims anys.

El nou Centre de Dia suposarà una actuació ambiciosa i innovadora per a poder fer realitat un dels edificis amb major nivell d’Eficiència, Sostenibilitat i Salut a nivell mundial, ja que se certificarà sota el segell d’eficiència més exigent i rigorós en l’actualitat com és el Passive House Institute. Aquesta construcció serà 100% autosuficient energèticament, gràcies a la seua molt reduïda demanda energètica i a la generació aportada per una instal·lació fotovoltaica situada en la seua coberta.

La construcció suposarà la fita d’executar el primer edifici certificat Enerphit Retrofit Plus d’Espanya i un dels primers del món. A més, aquest centre aprofitarà les sinergies d’ús amb l’actual Residència de Majors i generarà noves formes de relació entre els usuaris després de les lliçons apreses amb la present pandèmia.

L’alcalde de Rafelbunyol, Fran López, ha agraït a la Generalitat la seua inclusió dins del Pla Convivint i ha incidit en la necessitat de crear aquest tipus d’edificis sostenibles públics que, a més de cobrir els recursos necessaris per al benestar dels nostres majors, millora l’eficiència energètica. “És una bona notícia per als majors del nostre municipi i els de tota la comarca, que podran fer ús d’un recurs públic adequat, pròxim i sostenible”, ha destacat el primer edil.

En paraules de la regidora de Sanitat i Salut Pública, Rosa Astor “Continuem avançant en la direcció de generar infraestructures que doten d’autonomia real en entorns segurs postcovid, en línia amb el que preveu el “Programa Cuide’m” i la futura l’Estratègia Valenciana d’Envelliment Actiu i Lluita contra la Soledat no Desitjada, prioritzant que les persones estiguen el màxim temps possible en les seues llars i quan no siga possible passant a residències conformades per mòduls convivencials que garantisquen una atenció pròxima i humana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − nou =

museo prehistoria