caixa popular

Rafael Contreras i el Subinspector de Policia Blas Gámez, nous carrers de València

Glòria Tello ha destacat la contribució d’estes dos persones als àmbits del cartellisme i de la seguretat.

Rafael Contreras i el Subinspector de Policia Blas Gámez, nous carrers de València
09/03/2018 -

La regidora de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de València ha anunciat l’inici dels tràmits perquè dos vies de la ciutat reben els noms del cartellista i professor de la Facultat de Belles Arts de la Universitat politècnica, Rafael Contreras Juesas, i del subinspector del grup d’Homicidis de la Policia Nacional mort en acte de servici el darrer mes de setembre, Blas Gámez Ortiz.

“Són dos persones que des de dos àmbits molt diferents han fet un gran servici a la nostra ciutat i han llegat dos trajectòries de les quals totes les veïnes i els veïns de València podem sentir molt d’orgull”, ha explicat Tello.

La via per a Rafael Contreras l’han sol·licitada diverses entitats veïnals i culturals, com ara l’Associació de Veïns i Veïnes Abastos Finca Roja, en reconeixement a la seua trajectòria artística, docent i professional, que li va permetre rebre la medalla de plata de la Facultat de Belles Arts i el Premi Ciutadà de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de València. A més, es destaca l’antologia de la seua creació cartellera acollida pel Museu de la Ciutat. En este sentit cal recordar el màxim guardó aconseguit per Contreras als premis de cartells de Falles.

D’altra banda, Tello proposa iniciar els tràmits per donar-li el nom de Blas Gámez a una via de la ciutat en reconeixement a la seua trajectòria a la Policia Nacional, on va ser condecorat amb la creu al mèrit policial amb distintiu blanc en 2002, amb una creu i una medalla per la seua dedicació al servici policial durant 25 anys i a més havia rebut 83 felicitacions per nombrosos servicis policials en què havia participat. Malauradament el 12 de setembre va morir en acte de servici.

“Rafael Contreras i Blas Gámez són dos exponents màxims del consens que desperta en la nostra ciutat l’homenatge i el record a les seues trajectòries vitals i professionals a València”, ha afirmat Tello.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + sis =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC